Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4335 | Broj poruka: 50807

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Važne informacije o kontracepciji - obavezno pročitati


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

14.05.2020. 13:00

Poštovana, nastavite s terapijom do kraja. Radi se o probojnom krvarenju kao nuspojavi tableta. Ono nije opasno i ne umanjuje zaštitu. Uobičajeno je da kod žena na kontraceptivima menstruacije (krvarenja u pauzi) postaju oskudnija i kraća, a ponekad mogu i izostati. Ako bi se probojno krvarenje ponovilo i idući ciklus treba razmisliti o promjeni tableta.

andeosgreskom1234

14.05.2020. 22:15

Zahvaljujem na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

15.05.2020. 10:05

Nema na čemu.

logestina183

19.05.2020. 11:10

Pozdrav. Da li na kontracepcijske pilule Logest utice uzimanje lijeka Phlebodia, ciji je osnovni sastojak diosmin, za bolju cirkulaciju i jace krvne sudove ? Doktor mi je to dao zbog hemoroida.. Nema nista u upustvima.. Hbala unaprijed

Ivo Balenović, dr. med.

19.05.2020. 14:20

Poštovana, diosmin nema utjecaja na oralne kontraceptive.

Zmaya

26.06.2020. 03:30

Poštovani, pijem Yasmin kontracepcijske pilule već više od 2 godine, ali uvijek kod spolnih odnosa sa partnerom koristim prezervativ. Zadnji put ga nismo koristili, bila je ejakulacija izvan rodnice, tada sam pila osmu tabletu iz pakiranja (nakon tjedan dana pauze i menstruacije, počela sam novo pakiranje). Da li je i dalje zaštita pouzdana bez obzira što nismo imali prezervativ? Hvala vam na odgovoru i nadam se da se bez razloga brinem jer ih pijem redovito i u isto vrijeme.

Ivo Balenović, dr. med.

26.06.2020. 10:15

Poštovana, kod žena koje redovito uzimaju oralne kontraceptive nije potrebna nikakva dodatna zaštita. Ne postoji mogućnost trudnoće.

Zmaya

26.06.2020. 13:15

Hvala vam! Dakle zaštita je pouzdana od 1.pilule pa nadalje?

Ivo Balenović, dr. med.

26.06.2020. 22:55

Zaštita je potpuna i konstantna tijekom uzimanja aktivnih tableta kao i za vrijeme pauze (ili placebo pilula)

Majita-22

09.07.2020. 16:00

Poštovani,

posljednjih nekoliko godina sam koristila Diane 35, po preporuci ginekologa sam sa istima prestala te prešla na Yaz. Počela sam ih uzimati nakon 7 dana pauze od Diana 35. Popila sam cijeli blister uključujući i placebo tablete, sutra moram započeti s novim blisterom, no međutim nisam dobila krvarenje.
Dali je to zbog promjene tableta? Bi li trebala za svaki slučaj napraviti test na trudnoću?

Ivo Balenović, dr. med.

09.07.2020. 22:10

Poštovana, to je zbog promjene tableta. Osim toga kod žena koje dulje vrijeme uzimaju oralne kontraceptive menstruacija ponekad može izostati.

irena2112

15.10.2020. 01:20

Poštovani,
Nazalost nisam u mogucnosti kontaktirati svog ginekologa stoga molim vas savjet, odnosno pojasnjenje.
Pijem Naelia tablete gotovo 3 i pol godine. Do sada nisam imala nikakve pretjerane nuspojave niti neugodnosti. Zanima me koliko dugo se smiju koristiti oralni kontraceptivi? Hvala i lp.

Ivo Balenović, dr. med.

15.10.2020. 10:05

Poštovana, dokle god nemate nuspojava ili se ne odlučite za trudnoću možete uzimati kontracepcijske pilule.

Zmaya

01.11.2020. 22:35

Poštovani, samo bih htjela provjeriti, ma da vjerujem da nema razloga za brigu. Prošli tjedan sam u 7 dana pauze od uzimanja Yasmin kontracepcije imala menstruaciju do četvrtka sve redovno kao i svaki mjesec. U subotu 31.10.imala sam spolni odnos s partnerom i svršio je u mene. Danas 01.11.sam popila 1.tabletu iz novog pakiranja nakon pauze. Znam da je zaštita pouzdana u 7 dana pauze no ipak da provjerim, je li zaštita u pauzi potpuna i imam li razloga brinuti? Hvala vam!

Ivo Balenović, dr. med.

02.11.2020. 15:30

Poštovana, zaštita u pauzi je potpuna. Nema razloga za brigu.

luda13mala

03.07.2021. 20:55

Poštovani. Godinama sam uzimala Adexu i ove godine sam prestala 15.04. Ciklus mi se normalizira ali mene zanima da li je dovoljno vremena prošlo da se mogu cijepiti Pfizer cijepivom? Znam da kod cura koje uzimaju kontracepciju postoji rizik od zgrušavanja krvi. Hvala , lp

Ivo Balenović, dr. med.

04.07.2021. 10:45

Poštovana, slobodno se možete cijepiti. Nema nikakve opasnosti.

Vukelic23

05.05.2022. 22:15

Postovani, na cetvrtoj placebo tableti sam dobila smedjo i dosta vodenasto krvarenje i nisam popila tu cetvrtu tabletu nego sam presla odmah na novo pakovanje Yaz tableta. Zanima me da li to predstavlja problem i da li zastita traje i dalje? Da li sam mogla uzeti tu placebo tabletu, bez prelaska na novo pakovanje? Lp

Ivo Balenović, dr. med.

06.05.2022. 10:55

To nije nikakav problem. Zaštita se nije smanjila.

Vukelic23

06.05.2022. 19:40

Hvala na odgovoru puno.
Jos jedno pitanje, sta te tablete predstavlju? Neki kazu ako se dobije za vrijeme placebo tableta, da se uzima novo pakovanje Yaz tablete ( da li to bio menzes ili prelomno krvarenje) , a kod njih pise da se te tablete piju iako si dobio. Sada mi to nije malo jasno...