Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4094 | Broj poruka: 48183

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


yasmin


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

10.10.2019. 19:55

Poštovana, nastavite s uzimanjem u uobičajeno vrijeme. Zaštita je potpuna.

medved85

26.10.2019. 02:25

Postovani pitanje da li baktrim utice na jasmin tablete.Ako utice kada mogu da pocnem da pijem s obzirom da sam sinoc imala nezasticen odnos.Unapred hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

26.10.2019. 14:15

Poštovana, Bactrim nema utjecaja na djelotvornost kontraceptiva.

TeamHaleb

12.11.2019. 01:05

Pozdrav happy
Treba mi Vaša pomoć. Pijem Yasmin već 4 godine redovito. Ovaj tjedan mi se dogodilo da sam zaboravila dvije pilule. Riječ je o pilulama u drugom tjednu (8. i 12. pilula). Kada sam poplila 9. pilulu poplia sam i zaboravljenu 8., a danas sam popila na vrijeme 13. pilulu i ovu zaboravljenu 12. Ali problem je što sam danas imala nezaštićeni odnos.
Zanima me što raditi dalje i kolika je šansa trudnoće
Hvala unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

12.11.2019. 14:55

Poštovana, nastavite s uobičajenim uzimanjem tableta. Budući da se radilo o drugom tjednu, mogućnost trudnoće je samo teoretska.

medved85

21.11.2019. 19:55

Postovani molim vas za bilo kakav odgovor.Pijem jasmin i sa partnerom idemo do kraja.Ja imam eserihiju koja je stalno vraca i pravi mi veliki problem infekcije pritom imam i pesak.Jedino sto mi je pomoglo su dve kutije baktrima i nalaz je bio da sam izlecena da bi vec sledeci dan opet imala upalu i infekciju.Moje pitanje je da li partner moze da ima eserihiju i da mi prenese sexualnim putem iako nema tegobe.Ako moze molim vas kazite mi koje analize da uradi da bi to saznali.Hvala puno unapred.

Ivo Balenović, dr. med.

22.11.2019. 09:55

Poštovana, E. colli je bakterija koja živi na svakom čovjeku. Ona je sastavni dio normalne mikroflore probavnog trakta, a može biti prisutna i u rodnici i nije potrebno liječenje. Tek ukoliko se naseli i razmnoži (u koncentraciji više od 10 na 5) unutar mokraćnih puteva potrebna je terapija. Dakle, ona se ne prenosi spolnim putem, nego je to 'naša' bakterija koja povremeno može izazvati upalu ako se pojavi tamo gdje joj nije mjesto i ako se razmnoži više od uobičajenog. To je najviše stvar imuniteta. Savjetujem da poradite na imunitetu (zdrava prehrana, tjelovježba, te preparati za podizanje imuniteta - beta glukan npr.)

zd22

23.12.2019. 12:05

Poštovani,

pijem yasmin (1. blister - 6. pilula) nakon 3 mjeseca uzimanja Belare od koje sam, što se nuspojava tiče, imala bolove u grudima glavobolje i ono što me nekako najviše zabrinjavalo obilno znojenje - isključivo u snu. Prvih par dana nisam uopće reagirala, nakon 20 sam imala osjećaj da to neće prestati, kad sam kontaktirala ginekologa dobila sam odgovor da nije čuo da se itko znoji po noći od kontracepcije omg , pilulu sam počela piti isključivo radi akni koje su se u potpunosti povukle nakon ova tri mjeseca uzimanja i nisam htjela odustati pa mi je ginekolog propisao yasmin. Sad nakon par dana uzimanja opet se znojim po noći toliko obilno da se dva puta presvlačim. Također moram dodati da sam kao dijete imala aritmije srca, ali povremeno i ne pridajem neku važnost tome jedino što sad osjećam ubrzan puls. Izvadila sam samo hormone štitnjače tijekom 3.mjeseca Belare i bila je idealna. Je li ovo noćno preznojavanje zabrinjavajuće ili normalno? Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

23.12.2019. 15:10

Poštovana, noćno znojenje je toliko nespecifična pojava da je teško reći da li je povezano s uzimanjem kontraceptiva ili je nešto drugo uzrok tome. Noćno znojenje može biti uzrokovano i infekcijom. Za početak bi bilo preporučljivo uraditi kompletnu laboratorijsku obradu (KKS, CRP, šećer, jetrene probe), te hormonsku analizu.

Leaida

13.03.2020. 22:35

Postovani da li lijek u zubu kojeg moram imat 15 dana ikako utjece na zastitu.hvala

Ivo Balenović, dr. med.

14.03.2020. 11:00

Poštovana, lijek u zubu nema nikakvog učinka na kontraceptive.