Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Alergija,kontaktni dermatitis ??


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Aniicka24

21.06.2020. 11:35

Pozdrav..imam problem vec duze.. Frizer sam po struci..inace sam alergicna na travu i zemlju a to mi je otkriveno dok sam bila mala..u proljece dobijem pikice po rukama i laktovima i to svrbi...ali otkad sam pocela ici na praksu ruke su mi bile sve crvenije do krvave i svrbile su. Međutim kada sam zavrsila skolu i pocela raditi ruke su me.pocele jako jako svrbiti i otvaraju se rane na pregibima pratiju..te unutar prstiju i na zapescu mi se pojavljuju sitne pikice kao bjelkaste.. Narucena sam kod dermatologa na pregled i koristila sam vec puno krema pa cak i neke tablete..pa sta vi mislite da li se radi o alwrgiji na nesto u salonu ili sto bi to moglo biti..unaprijed hvala.

Borna Pavičić, dr. med.

06.07.2020. 23:45

Poštovana, prema anamnezi, moglo bi se raditi o kontaktnom alergijskom dermatitisu, ali da bi se to potvrdilo potreban je pregled dermtologa - alergologa i epikutani test.