Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


crvenilo


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Snezana

08.03.2002. 22:40

Postovani,

Imam bebu od 6 mijeseca.Prije 3 mijeseca na lice joj se pojavilo crvenilo, koza kao zadebljana i pretpostavljam da joj svrbi, jer rukama zeli da trije obraze, a ja joj ne dajem da to radi.Nakon nekoliko dana pojavila se korica koja se izjustila i sve je proslo za desetak dana.Od tada pa sve do sada situacija se ponavlja nekoliko puta, ali crvenilo traje krace, ne formira se ta korica, nema ljustenje, nego sve prodje za jedan-dva dana, kao da nije ni bilo nista.Kad se pojavi mazem je kremom "Belogent", ali rijetko, jer se bojim dermosteroida u tu kremu.Pazim bebu da se ne struze misljeci ispocetka da je to razlog crvenila, ali i pored toga se ono javja.Sto bi to moglo biti, sto da poduzmem, koliko smijem koristiti Belogent ili da uzmem nesto drugo?
Unaprijed hvala.

Mr.sc.dr. Branka Marinović

19.03.2002. 22:12

Kod vaše se bebe najvjerojatnije radi o atopijskom dermatitisu ili neurodermitisu. Belogent nije krema koju bi se trebalo mazati na nježnu dječju kožu, a osobito na lice. Svakako bih vam savjetovala da se obratite na pregled dermatovenerologu koji će vam dati upute o njezi potrebnoj vašoj bebi.