Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


PUPAK


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ALEXANDRA

07.03.2002. 13:54

Prije otprilike pet godina,primjetila sam da mi s pupkom nešto nije u redu.Bio je jako crven i iz njega se pojacano lucila smola vrlo neugodnog mirisa.Usput sam to spomenula jednom prijatelju lijecniku i on mi je rekao da je to neka bakterijska infekcija, te da kupim Bivacyn prašak i da ga par dana stavljam.To sam i radila i sve je prošlo ok.
Medjutim,sad mi se to ponovno dešava i pokušala sam opet s istim praškom ali ne djeluje.Interesira me što moze biti uzrok ovog mog problema i kako ga riješiti.Moze li uzrok biti to što ponekad obucem uske farmerice pa me dugme stisne tocno na pupku.Mozda ga to iritira?!?Ili mozda što sam alergicna na nikal pa me to isto dugme dotice (mada gledam da imam nešto izmedju odjece i gole koze).
Nezgodno mi je izlaziti s posla jer radim u predgradju,tako da mi se baš i ne hoda po lijecnicima (osim kad baš moram),pa Vas molim,ako mozete,dajte mi neki odgovor i savjet.Unaprijed zahvalna,Sandra.

Mr.sc.dr. Branka Marinović

19.03.2002. 22:16

Prema vašem opisu kao i lokalizaciji može se raditi o nekom od oblika alergije. Međutim, konačnu dijagnozu ne može se dati bez kliničkog pregleda te eventualne mikološke i bakteriološke obrade. Stoga vam svakako savjetujem pregled dermatovenerologa.