Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 3946 | Broj poruka: 14221

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Crvenilo i guljenje kože na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

boki112

05.09.2016. 21:55

Poštovani,

u četvrtak 26.8. sam imao nezaštićeni spolni odnos sa dugogodišnjom djevojkom. Dan poslije mi se na penisu pojavilo lagano crvenilo koje sam pripisao mehaničkom nadražaju. Međutim, nakon nekog vremena mi se crvenilo proširilo na glavić te su mi se uz lagani bijeli iscjedak, pretpostavljam od guljenja kože, pojavile ranice na glaviću. Također mi je prepucij bio crven i nadražen te je koja ispucala. Pretpostavio sam da je to od kandide, otišao sam doktorici opće prakse koja je rekla da je moguće da je to trihomonas te mi je prepisala Nistatin kremu i Medazon tablete da pijem dva puta dnevno tjedan dana i poslala me na bris uretre nakon što popijem tablete do kraja. Evo danas trebam popiti zadnje dvije tablete te su mi se ranice i guljenje kože povukle skroz, ostalo je lagano crvenilo na glaviću i prepuciji te mi koža pukla malo na jednom mjestu. Malo me je peklo dok uriniram i svrbilo, skoro pa neprimjetno. Zanima me je li moguće da je to trihomonas te da li ću s tim jednim brisom uretre moći otkriti i moguće ostale spolne bolesti sa sličnim simptomima. Djevojka je nedavno prije toga pila antibiotike zbog upale mokraćnog mjehura, a prije toga je anginu. Osim toga nema nikakve simptome.

Hvala lijepo
pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.09.2016. 23:00

Ne vjerujem da je riječ o trihomonasu. S obzirom da ste uzimali terapiju, pričekajte bris.

boki112

06.09.2016. 17:55

Uredu. Samo još jedno pitanje, dakle, na uputnici piše morbi penis infectiosi ceteri i ispod bris uretre. Zanima me jel se s ovim brisom otkriva samo trihomonas ili se otkrivaju i ostale spolne bolesti. Provjerio bih se na sve s tim brisom ako je ikako moguće.

Hvala vam puno na odgovorima, puno ste mi pomogli.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

07.09.2016. 22:55

Bridom se otkrivaju bakterijske infekcije (npr. gonoreja), te klamidije i mikoplazme (ako se to posebno traži). Ne može se brisom uretre isključiti sve spolne bolesti.

boki112

19.09.2016. 22:25

Dakle, samo da vas pitam još jedno pitanje. Brisom uretre mi je utvrđena bakterija Enterococcus faecalis, nakon što sam prošao terapiju Medazonom. Urinokultura je uredna, kao i nalaz urina i krvi. Je li moguće da ova bakterija uzrokuje ovakve simptome, ili je njena prisutnost samo posljedica korištenja antibiotika?


Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

19.09.2016. 22:55

Ova bakterija nije uzrok problema.

AquariusTomi

22.05.2021. 15:10

Postovani,

nedavno smo partnerica i ja imali gljivicnu infekciju. Ona je 10 dana koristila kremu i vaginalete, a ja sam 10 dana mazao Rojazol kremom. Simptomi infekcije su nakon spomenute terapije i njoj i meni nestali, pa smo nakon tih 10 dana odlucili imati nezasticeni spolni odnos. Dan dva nakon tog spolnog odnosa primjetio sam da je boja glavica blijeda nego inace i da se guli koza na glavicu i nize od njega.

Da li se to opet radi o gljivicnoj infekciji ili je moguce da je to posljedica od 10 dana mazanja kremom? Nemam nikakve druge simptome poput bijelih tockica, svrbeza ili neugodnog mirisa. Stvarno ne znam da li da opet pocnem mazati ili se radi o posljedici infekcije pa bude se koza sama obnovila.

Hvala unaprijed na odgovoru.

Borna Pavičić, dr. med.

15.06.2021. 20:10

Poštovani,
malo je vjerovatno da je ponovno gljivična infekcija. Posljedica je primjene lijeka i iriacije prilikom odnosa.
Možete primijenjivati neku od krema za poticanje epitelizacije poput Cicaplasta ili Epitheliale kreme za bržu regeneraciju.