Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14394

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Crvenilo na glaviću


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

franc11

19.04.2021. 09:50

Poštovani doktore,
Prije par mjeseci sam imao nezaštićeni spolni odnos s nepoznatom djevojkom, nakon toga mi se pojavio kao neki crveni ožiljak na jednom mjestu pokraj mokraćne cijevi i nekada bi mi se znale nakupit bijele naslage na glavicu penisa koje bi se isprale nakon tusiranja. Zanemario sam to i imao sam redovne spolne odnose i nije bilo nikakvih drugih simptoma. Nazalost prije neki dan sam imao opet nezasticen spolni odnos s nepoznatom curom i odmah nakon dan dva mi se kao upalio vrh na glavicu i pojavilo se crvenilo. Izgleda kao otečeno i to crvenilo je povezano s prijasnjim oziljkom sto sam spomenio.
Otisao sam na pregled kod dermatologa koji mi je dao da napravim PCR test na Chlamydia trachomatis, micoplasma hominis, ureaplasma urealyticum, aerobi, trichomonas. Te mi je
Doktor dao kremu diprogentu da smiri crvenilo.
Nakon mazanja 10tak dana sve je ostalo isto i nalazi su bili negativni na sve navedeno.
Nakon toga mi je receno da je mozda kandida i dao mi je da mazem s kremom Travocort ujutro i navecer i izmedu toga s cicaplast b5 kremom.
Nakon 5 dana mazanja sve je isto. Nekad me mozda malo pece pri erekciji.
Samo da jos napomenem da je nepoznata djevojka rekla da nema nikakve bolesti al da je imala nekakav zahvat na genitalijama koji se zove apces.
Oprostite zbog duzeg teksta molio bih Vas za pomoc i savjet sto bi trebao dalje napravit i jel postoji razlog za povecani brigu.
Unaprijed hvala i lp

Borna Pavičić, dr. med.

29.04.2021. 11:50

Poštovani, Vaš je problem nemoguće rješiti bez kliničkog pregleda.
Vrlo vjerovatno da se radi o iritaciji, ukoliko su sve spolno prenosive infekcije isključene.

franc11

30.04.2021. 00:35

Poštovani doktore hvala na odgovoru.
Jos me samo zanima jesu li pouzdani ti PCR testovi iz mokrace na spolne bolesti, ili treba one briseve radit. Jer postoji neprimjetan vodenasto bijeli iscjedak i vrh glansa odnosno otvor uretre je malo kao otvoren natecen, što mi preporučujete za daljnu pretragu? Upravo čekam nalaz urinokulture.

Lp

Borna Pavičić, dr. med.

03.05.2021. 13:55

Poštovani, PCR testovi iz mokrace na spolne bolesti su pouzdani. Pričekajte nalaz urinokulture, pa dalje postupajte prema nalazu, odnosno preporuci liječnika. Briseve možete napraviti ukoliko problem bude perzistirao ili Vaš liječnik to smatrao potrebnim s obzirom na kliničku sliku i laboratorijske nalaze.

franc11

11.05.2021. 14:10

Poštovani doktore,
Nalaz urinokulture je sterilan, negativan sam na spolno prenosive bolesti, nalaz mokrace je dobar, a krv je povisen kolesterol (5.1) i nekad prilikom trcanja osjetim bol kod jetre i probadanje. Jako mi je cudno sto imam povisen kolesterol jer sam u dobroj fizickoj kondiciji i pravilno se hranim. Zanima me jel sam mogao pokupit neki hepatitis ili hiv i jeli to govori ista u vezi tog problema ili je to skroz nepovezano? Crvenilo i dalje stoji vec 2 mjeseca

Hvala unaprijed.

Borna Pavičić, dr. med.

11.05.2021. 19:40

Poštovani,
na razinu kolesterola u serumu prehrana utječe jako malo; puno je utjecajnija genetika, ali to nije dio dermatološke struke, pa se za to obratite obiteljskom liječniku ili internisti.
U genitalnoj regiji postoji mnoštvo dermatoveneroloških bolesti koje nisu spolno prenosive tako da za daljnju diferencijaciju vašeg problema savjetujem pregled dermatovenerologa.
Ukoliko želite isključiti mogućnost HIV-a i hepatitisa, učinite serološke pretrage iz krvi kojima se to lako dokaže ili isključi.