Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 3834 | Broj poruka: 13749

Borna Pavičić, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


crvenilo i svrbež na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Borna Pavičić, dr. med.

06.11.2019. 01:10

za Chocho
Poštovani,
Na penisu su mi se pojavile promene, u vidu promene boje na glavicu, nakon odnosa su jako crvene, kao da krvare, i svrbele su neko vreme, sada ne svrbe, ali su promene boje i dalje vidljive, negde je tamnije negde svetlije. Da li znate sta je u pitanju?

Poštovani bez pregleda ili barem slike je nemoguće reći o čemu se radi. Ako se javljaju nakon odnosa, vjerovatno je riječ o iritaciji. Ako promjene perzistiraju duže vrijeme potreban je pregled i bris.

Borna Pavičić, dr. med.

06.11.2019. 01:10

za Marko991
Postovani doktore,
Imam problem sa kozicom na penisu, kao da je nedovoljno duga. Ne prekriva celu povrsinu glavica, nego recimo do pola, i ta polovina koja nije prekrivena kao da je crvenkasta (crvenkasto flekavo) i suva, kolko god se trudio da istezem kozicu, ona se vraca na nekih pola glavica. Da li postoji neko resenje u vidu kreme da se povrati glatkost i boja glavica ili nesto drugo? Hvala.

Poštovani, postoji mogućnost da se radi o Lichen sclerosusu kada dolazi do suženja i težeg prevlačenja prepucija (kožice). Ako se radi o toj dijagnozi, postoje lokalni preparati koji se primijenjuju dulje vrijeme, ali da bi se dijagnoza potvrdila potreban je pregled.

Borna Pavičić, dr. med.

06.11.2019. 01:10

za Prehar98
Pozdrav
Prije par dana mi je pocelo svrbež oko penisa, nema peckanja prilikom uriniranja i na dnu penisa su mi se pojavili kao punice ili plikovi. Zadnji sekusalni odnos sam imao prije mjesec ipo. Jeli trebam biti zabrinut

Poštovani, da bi otklonili Vašu zabrinutost, morate se javiti na pregled Vašem liječniku ili dermatovenerologu.
Ovako napamet je ne moguće reći o čemu se radi. Moguće je riječ o iritaciji, kontaktnom dermatitisu, pa i gljivičnoj infekciji koja se dokazuje brisom.

Borna Pavičić, dr. med.

06.11.2019. 01:15

za ozbiljno123
imam problem sa glansom imam crvenilo i pece , svrbi me takodje mi se pocelo crvenilo siriti do testisa kome se obratiti i kako se lijeci da li je to opasno hvALA

Poštovani, prema opisu, moglo bi se raditi o bezazlenoj iritaciji, ali i gljivičnoj infekciji te je stoga uputno da se obratite dermatovenerologu radi brisa promjena i preporuke odgovarajuće terapije. Liječi se uglavnom lokalnim preparatima iako se neke infekcije liječe i tabletama.

Borna Pavičić, dr. med.

06.11.2019. 01:15

za daka12
Da li postoje odredjeni testovi koje bih mogao da odradim da bih bio 100% siguran i mozete li mi dati savjet u vezi sa lecenjem? Nemam vise ni vremena ni zivaca da posjecujem doktore i privatne klinike jer samo nagadjaju, i testiraju ljekove i kreme na meni. Molim za savjet.

Poštovani, u slučaju sumnje na alergijski kontaktni dermatitis postoji alergološko testiranje (epikutani test na osnovnu seirju alergena); u slučaju sumnje na gljivičnu infekciju bris promjene (mikološka obrada), u slučaju sumnje na bakterijsku spolno prenosivu bolest bris uretre ili PCR pretraga urina na 7 spolno prenosivih bolesti.
Za točan algoritam pretraga i odgovarajuću terapiju morati ćete posjetiti specijalistu dermatovenerologa.

Borna Pavičić, dr. med.

06.11.2019. 01:15

za Mataa
Poštovani doktore,
Zanima me dali bi ova 'izraslina' trebala bit razlog za brigu, imam ju od prvog puta kad sam mogao navuci kozicu (kasno cca s 10god).
Tako da nije nastala nakon spolnih odnosa.Ne boli me,niti iritira ,izgleda kao mali visak koze ispunjen vodom.
Slika: http://i66.tinypic.com/10cjka0.png
Hvala na odgovoru!

poštovani, ne mogu otvoriti sliku pa ne mogu dati drugi savjet osim da se javite na pregled Vašem liječniku, te prema potrebi i dermatovenerologu.

Borna Pavičić, dr. med.

06.11.2019. 01:15

za karlopop13
Poštovani doktore,
molim Vas za mišljenje o sljedećem. Naime, cura i ja od nedavno imamo problema nakon spolnog odnosa.
Redovito se nakon istog javljaju isti problemi i njoj i meni: iritacija, peckanje, bijele nakupine na spolovilu.
Prije nekih 2-3 mjeseca se to dogodilo po prvi puta i tada bijele nakupine (s neugodnim mirisom) nisu htjele proci tako brzo, nego tek uz konstatno mazanje Canestenom, pranje toplom vodom i blagim sapunom, i tako nekih 10-ak dana. Sada problema vise nema, sve dok nemamo spolni odnos. Iza toga se redovito problem vrati, samo sto je sada rijetko (ili vrlo malo) popraceno tim bijelim nakupinama na penisu, dok se najvise manifestira crvenilom, osjetljivom kozicom oko glavica i cak pucanjem iste zbog osjetljivosti (izgleda stegnuto, suho...).

Cura je bila god ginekologa i receno joj je da takve infekcije dolaze najcesce zbog stresa i sl. te da nema vecih razloga za brigu.
Kako se meni to nikada nije dogadalo, pa niti s njom (jer smo vec dvije godine zajedno!), ne znam sto je razlog tome? Je li rijec o kakvoj gljivicnoj infekciji ili je nekakva iritacija?
Primijetio sam da mi kod spolnog odnosa fizicki smetaju stidne dlacice (bockanje, grebanje...), pa ne znam je li to jedan od razloga?

Hvala puno!

Poštovani, moguće da se radi o iritaciji, ali na prvom mjestu treba isključiti gljivičnu infekciju - napraviti briseve na gljive (mikološka obrada) kod dermatovenerologa, pa prema nalazu brisa usmjeriti daljnju obradu ili ordinirati odgovarajuću terapiju.

Borna Pavičić, dr. med.

06.11.2019. 01:15

za Dzoni1
Postovani,radio sam bris glansa i nadjeno mi je proteus mirabilis,zatim je na ponovljenom brisu pronadjena enterokoka Faecalis,pio sam antibiotike i nakon ponovljenog brisa bilo je negativno,posle nedelju/dve na glansu mi se opet javilo kak crvenilo sa tackicama opet sam dao bris i nadjeno je enterokokus species u velikom broju,ja ne znam dokle ce ovo vise ici i sta da radim,ispio sam antibiotik po antibiogramu i cekam par dana da idem da obnovim bris ali mi se cini kao da nista nije bolje,ove probleme imam vec 4 meseca,ne znam kako i sta dalje,molim vas za pomoc

Poštovani, ukoliko ste radili briseve i uzimali terapiju uz apstinenciju od spolnih odnosa ili odnosa sa zaštitom, savjetujem da napravite kontrolni pregled kod dermatovenerologa. Ako ste u međuvremenu imali spolne odnose bez zaštite ili niste uopće bili kod dermatologa, preporučam privremenu apstinenciju od spolnih odnosa te se s nalazom brisa javite dermatovenerologu kako bi se preporučila odgovarajuća terapija.

Borna Pavičić, dr. med.

06.11.2019. 01:16

za Tratinčica1199
Poštovani,
Prije nekoliko dana dečko je primjetio crvene točkice na penisu, nema nikakve druge simptome (niti iscjedak niti svrbež). Ja sam u prošlosti imala problema s gljivičnom infekcijom, a u zadnje vrijeme povremeno imam svrbež i iscjedak. Zanima me je li on možda dobio gljivice od mene ili se radi o nečemu drugome.

Poštovana, moguće je da i dečko ima gljivičnu infekciju, a da bi se to dokazalo potrebno je učiniti mikološku obradu uz barem 3 dana prije bez primjene lokalnih preparata kako bi nlaz bio relevantan
.