Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 3886 | Broj poruka: 13966

Borna Pavičić, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


crvenilo i svrbež na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Borna Pavičić, dr. med.

29.12.2019. 19:15

Poštovani,

moguće je da se radi o iritaciji. Probajte s primjenom neutralnih preparata za njegu kože više puta dnevno u tankom sloju (npr. Bepanderm krema) uz redovitu higijenu blagim sredstvima za pranje intimne regije.

twixy

03.01.2020. 22:00

Postovani,

pogledao sam dosta odgovora na ovoj forum temi i vjerovatno se radi o istom slucaju (izvinjavam se unaprijed u koliko se pitanje ponavlja hiljaditi put) ali kod mene postoje jos neki dodatni simptomi, pa bih volio da cujem Vas odgovor.

Naime, prvo su mi se pojavile crvene tackice koje su prerasle u ranice i bol spolovila. Poslije toga je koza oko glavica pocela da otice (otok je jasno bio vidljiv okom) i poceo je da se javlja svrab. Nakon toga mi se pocela ljustiti koza oko i na glavicu gdje se uz otok poceo javljati i neugodniji miris (nista previse, ali se malo osjetilo). Higijenu spolovila odrzavam svakodnevno te sam spolovilo uvijek prao i sapunima (sto je, vjerujem, i moguci uzrok svega).

Citajuci teme, samoinicijativno sam krenuo koristiti bepanthen kremu i trentno prestao koristiti gelove i sapune oko spolovila.

Da li mi mozete reci da li su ovi dodatni uzroci alarmantni i sta tacno moze da bude uzrok ovakve jake reakcije? Koji su vasi prijedlozi u odrzavanju higijene pogotovo sada kada je, prema informacijama koje sam pronasao ovde, mogucnost infekcije veca. Da li postoje neke dugorocnije posljedice i kako mogu da ovo izbjegnem u buducnosti.

Unaprijed zahvalan

Keser84

03.01.2020. 22:00

Lijep pozdrav..
Prije dvije sedmice mi je urolog radio bris i nalaze krvi i ustanovio je da imam herpes ispod glansa penisa na desnoj strani..
Propisao mi je aciclovir tablete i mast..
Popio sam terapiju,i vec 14 dana mazem sa aciclovir kremom,pristici su nestali ali prije dva dana je pocelo da crveni i da pece,pa me interesuje da li je to normalna pojava za herpes ili je nesto drugo u pitanju??
I koliko od prilike vremenski traje lijecenje herpesa??
Hvala unaprijed..

Borna Pavičić, dr. med.

06.01.2020. 20:00

Poštovani,
aciklovir krema ima slab utjecaj na liječenje; tablete su glavni oblik terapije.
Uobičajena doza i trajanje terapije per os je 5x200 mg tijekom 5 dana
Krema se maže 5x dnevno tijekom 5-10 dana.
Ako je došlo do crvenila i pečenja, moguće da je riječ o iritaciji pa prekinite primijenjivati aciklovir kremu i probajte sa neutralnim kremama tipa Bepanthen i eventualno antibiotskom masti tipa mupirocin.
Ukoliko se promjene ne povuku ili se počnu širiti, treba prekinuti terapiju i javiti se na pregled i eventualno bris.

Bigpanicar

10.01.2020. 17:05

Postovanje doktore,moj decko ima neku crvenu mrlju na glansu penisa koja ga ne pece niti boli ali stoji tu vec mjesecima,nekad se jedva vidi nekad je jako izrazene boje, on se puno ne brine ali mene je uzasno strah za njega
Poslala bi sliku al ne znam na koji nacin se to radi na forumu

Borna Pavičić, dr. med.

13.01.2020. 12:50

Posštovana,
vjerovatno je riječ o iritaciji ili nečem bezazlenom, no jasno je da je bez kliničkog pregled nemoguće postaviti dijagnozu. Može probati s primjenom neke neutralne kreme tipa Bepanthen , ali najbolje da ode na pregled pa postupi prema savjetu liječnika.