Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Dermatitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Boris

22.11.2001. 22:52

Molim vas odgovor na pitanje. Dermatitis dysseborhoico?

Imam 24 god. i postavljena mi je ta dijagnoza.Zahvaćeno mi je lice prsište i tradicionalno imam prhuti od 13 god.Navodni uzrok bolesti je stres.Kako sam isprobao malte ne sve preparate na HR. tržištu, te je uspjeh bio učinkovit ali kratkotrajan zanima koji su preparati dostupni na svjetskom tržištu te do koje mjere se došlo sa spoznajama o ovoj bolesti budući da je navodno pronađen lijek psorijazu!?

Unaprijed zahvaljujem

prof dr Jasna Lipozenčić

28.11.2001. 12:53

Dernatitis seborhoica je jedan od najčešćih bolesti kože u mlađoj dobnoj skupini. U nastanku ove bolesti važnu su čimbenici: pojačan rad žljezda lojnica, prisustvo različitih bakterija i kvasaca P.ovale, neadekvatna prezačinjena prehrana uz koncentrirani alkohol, istodobnih probavne smetnje, psihička opterećenja.
Dobro bi bilo doći na pregled da Vam se učine pretrage i odredi liječenje. Za seboreju kože i vlasišta postoje razni preparati. Korisno bi bilo primjeniti Eucerin kremu-gel za njegu masne kože i tijekom 3-6 tjedana trošiti B6 vitaminske tablete.

BUCA

29.11.2001. 16:17

KOJE KREME KORISTITI KOD SEBOREJE I KOJE ŠAMPONE MI VI PREPORUČUJETE. TOKOM 7 GODINA OVE BOLESTI PRIMJETILA SAM DA ŠTO GOD DA KORISTIM ,NAKON ODREĐENOG VRIJEMENA KOŽA MI SE ADAPTIRA NA TO.
JOŠ JEDNO PITANJE U SLUČAJU DA IMAM "PITYROSPRUM OVALE" KAKO SE ONE LJEČE I GDJE BIH MOGLA OBAVITI TE PRETRAGE, S OBZIROM DA SAM IZ ŠIBENIKA.

Prof.dr.sc. Jasna Lipozenčić

10.12.2001. 13:54

Možete koristiti šampon s antimikotičkim učinkom kao što je Oronazol, Selsun i drugi. U Klinici za kožne i spolne bolesti KBC Šalata 4, Zagreb izvodi se svakodnevno pretraga analize P. ovale s vlasišta ili lezija s lica.

sasa

01.01.2002. 22:33

Opada mi kosa veoma ubrzano pa sam zabrinut . Umojoj familiji to nije nikakva novost(otac), pa to zabrinutost cini jos vecom.Imam 28 god. pa posto sam uporan da po svak cenu nesto ucinim, isprobao sam sve preparate ali bez ikakvog uspeha.Sada se interesujem za tranplataciju kose (laserom ili bez )ali tesko dolazim do informacija.
Moje pitanje glasi: da li mi je preporucujete,kolika je cena inplanta,gde to mogu uraditi?
puno hvala na vasem vremenu .
Sasa