Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


dermatitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sime

28.02.2002. 13:40

Poštovana,
Imam 25 godina i na prsištu gdje su mi dlačice već duže vremena imam eritematozno područje nepravilnih rubova (kao da ih ima više), iznad razine kože čiji se rubovi pomalo suše. Nerijetko me i svrbi, a naročito kad nosim majicu s gubićima. Liječnik mi je dao kortikosteroidnu i antimikotičku (Rojazol) kremu, međutim malo je prošlo pa se opet pojavilo. O čemu se radi? Zanima me da li je isti uzrok odgovoran i za promjene na penisu čija je kožica i glavić također suhi, te osjetljiviji tijekom ejakulacije.Koju biste terapiju preporučili za to područje?
Unaprijed hvala.

Mr.sc.dr. Branka Marinović

02.03.2002. 22:27

Prema vašem opisu u vas bi se moglo raditi ili o dermatomikozi (odnosni infekciji gljivom) ili o nekom od oblika alergijskog dermatitisa. Međutim, bez kliničkog pregleda te mikološke obrade (pretrage na gljive) nije moguće postaviti dijagnozu te odrediti terapiju. Prije pregleda kod dermatologa te eventualne mikološke obrade nemojte mazati kožu nikakvim kremama jer to može promijeniti kliničku sliku te otežati izvođenje pretrage.