Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


dlakavost


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ana

10.02.2003. 17:49

Zovem se Ana i imam 20 godina. Prije jedno dvije godine primjetila sam pojačanu dlakavost u predjelu brade i podbratka, a također i kod uha. Dlačice su poprilično dugačke, probala sam s izbjeljivanjem ali mi se nakon njega pojavilo blago crvenilo, pa sam odustala. Ponekad osjećam slabi svrbeš među tim dlačicama. Molim vas da mi kažete kamo da se obratim i kako da se riješim nepoželjne dlakavosti. unaprijed veliko hvala. Ana

dr. Suzana Ljubojević

11.02.2003. 09:03

Pojačana dlakavost (hipertrihoza) je prekomjerni porast dlaka na bilo kojem dijelu tijela, pri čemu su dlake grublje i deblje nego normalno. Najčešće je uzrok takoj pojačanoj dlakavosti je neki od endokrinoloških poremećaja te neki lijekovi. U mlađoj životnoj u ženske populacije tu se najverovatnije radi o policističnim jajnicima. Savjetujem Vam pregled kod nadležnog ginekologa (ultrazvuk, te hormone jajnika).
Pojačana dlakavost, u kolko se radi o hormonalnim poremećajima liječi se hormonskom terapijom, pri kojoj se već nakon nekoliko ciklusa dlake postaju tanje i oskudnije. Dlake na području lica mogu se liječiti epilacijom i laserom.