Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14394

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


zaraza


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Danijel

27.01.2003. 18:36

Da bi objasnio moj problem moram vam ispričati kratku priču. Naime u subotu navečer nakon dva-tri sata poznanstva našao sam se u stanu jedne gospođe.Gospođa je odmah krenula u akciju tj. skinula se i počela dodirivati.Meni je sve izgledalo brzo i "lako" da se nisam ni pomaknuo ,a kroz glavu mi je prostrujalo "možda je zaražena".Vjerojatno uvidjevši da sam inertan prestala se dodirivati i pokušavajući me opustiti pokazivala mi je neke fotografije.Nakon toga hineći želju odjeven počeo sam masturbirati, i nakon svršetka žurno sam otišao.Od tada tj. dva dana ne mogu spavati, imam glavobolje, glava mi se ježi, neprestalno mislim na protekli događaj, a u stvari sam strašno uplašen.Mislimo da dosta znamo o spolno prenosivim bolestima, a zapravo znamo jako malo.Zato molim da mi kažete da li je moguće zaraziti se od aids-a, sifilisa, kapavca, hepatitisa c, na način koji sam opisao tj. dodirujući fotografije koje je ona dodirivala nakon što se mazila po spolovilu, a ja sam nakon dodirivanja fotografija dodirivao moje spolovilo.Ako je moguće; koje se bolesti mogu tako prenijeti i koliko je vjerojatno, te kako mogu prepoznati bolest.Da li je potrebno raditi krvne pretrage i kada.Možda sve izgleda jako pretjerano, ali vjerujte jako sam uplašen.

Unaprijed jako zahvaljujem

dr. Suzana Ljubojević

28.01.2003. 00:42

Nemate razloga za zabrinutost-sve opisane spolno prenosive bolesti dobivaju se isljučivo spolnim putem ili preko krvnih pripravaka (AIDS, hepatitis). Masturbacijom i dodirivanjem fotografija nije moguće prenjeti spolnu bolest čak i ako je dotična osoba "zaražena"! Nema potrebe za obavljanjem krvnih niti ostalih pretraga.