Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


ekscem


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mira

27.11.2001. 20:39

molim vas da mi odgovorite na pitanje :na mome lijevom velikom prstu od noge pojavile su se plikovi sa tecnosti koje jako svrbe .Kada puknu ti plikovi koza se susi i ljusti. Osjecam jak svrbez . molim sta mi preporucujete iz alternativne medicine(prirodne) :posto sam isprobavala neke masti ali nema efekata sta mi vi preporucujete i objassnite mi sta je ovo :Kakva je to bolest i od cega nastaje. Unaprijed se zahvaljujem. Moj kozni doktor je rekao da je to vrsta ekscema. hvala.

Prof.dr.sc. Jasna Lipozenčić

03.12.2001. 12:14

Prema Vašem opisu može se raditi o kontaktnom iritativnom, ali i o laergijskom kontaktnom dermatitisu. Potrebno je epikutano testiranje da se potvrdi o kojem se radi. Savjetujem i bakteriološku analizu sadržaja mjehura. Liječenje ,može biti uz izbjegavanje kontakata s alergenom (ako je epikutani test pozitivan), lokalna aplikacija kortikosteroidnog losiona, a ako se dokaže i bakterijelna infekcija, tada kombiniran lokalni preparat tipa Belogent, Geokorton ili drugi.