Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Fleka na testisima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vedran

13.11.2001. 23:34

Prije nekoliko mjeseci primjetio sam na testisima, tocno ispod (pri korijenu) penisa, podrucje velicine 3 x 4 cm koje je svjetlije od ostale koze, nesto grublje i suhlje i koje me dosta intenzivno svrbi.
Ne znam o cemu je rijec?
Napominjem da imam seboroicni dermatitis (na tjemenu), a sklon sam i povremenim dermatitisima na licu (u podrucju korijena nosa i nosnica), sto je moguce i od terapije Tegretolom kojeg uzimam redovno.
Inace, spolna partnerica se vec duze vremena lijeci od infekcije gardnerelom vaginalis, a sumnjalo se i na HPV koji je, kako se pretpostavlja, spontano nestao u medjuvremenu. I ja sam uzimao antibiotsku terapiju Hiramicina i Medazola u dva navrata, ali nikako nisam kontroliran. Moze li ova "fleka" biti u vezi s tom infekcijom, je li moguce i na koji nacin se ja mogu prekontrolirati, s obzirom da se infekcija s gardnerela vaginalis partnerici stalno vraca, u medjuvremenu kombinirana i s candidom albicans?

prof dr Jasna Lipozenčić

15.11.2001. 17:57

U Vašem slučaju može se raditi o medikamentoznoj reakciji ili kontaktnom alergijskom dermatitisu. Potrebno je doći na venerološki pregled i na mikološku obradu nakon koje će se provesti ciljano liječenje. Učinite bakterijsku obradu brisa uretre i urina. Da je bila infekcija HPV virusom, imali bi ste kondilome.