Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14394

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Ispadanje kose


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marija

08.09.2001. 22:53

Vec nekoliko godina jace mi ispada kosa na tjemenu.Bila sam kod dermatologa i on mi je dao losion PILFUD i sampon THMSKIN.Kosa je malo porasla ali opet ispada.Zanima me da li postoji koji ucinkovitiji proizvod,te kome bih se morala obratiti.Napominjem da imam protenuriju te ima li protenurija ikakve veze s time?

Unaprijed zahvalna

prof dr J. .Lipozenčić

17.09.2001. 00:58

Ispadanje kose je poslijedica nekog štetnog utjecaja na organizam. Proteini u mokrači mogu biti jedan od uzroka.
Za Vas bi bilo najbolje da se javite u Trihološku ambulantu (petak) Klinike za kožne i spolne bolesti Medicinskog fakulteta i sveučilišta u Zagrebu, Šalata 4.

Robert

17.11.2001. 00:41

Poštovanja gospođo,

molio bih vas ako biste mi mogli dati koristan savjet kako da sprečim daljnje opadanje kose.
Naime, kao srednjoškolac sam imao dobru i gustu kosu. Sa fakultetskim danima kosa mi je postala rijeđa pogotovo u područiju prednjeg dijela tjemena s lijeve i desne strane. Sada sa 28 godina počinjem strahovati kako bih do 35-te mogao potpuno oćelaviti. To nikako ne bi bilo dobro jer se u branši u kojoj radim drži do imidža. Osim opadanja kose imam problema i sa peruti. Perut mi se javlja u obliku crvenkastih flekica (čak i na prsima ali u manjem obimu, koja su mi dlakava) koje se zatim ljušte kao male krastice. Nakon 5-7 dana svrab postaje jača i prisiljen sam oprati glavu. Ako glavu operem normalnim šamponom, svrab se javlja već nakon dan, dva. Kod upoterbe šampona protiv prhuti svrab se javlja nakon 5-7 dana. Do sada sam upoterbljavao cijelo čudo šampona i ni jedan nije pokazao zadovoljavajuće efekte. Znam da je opadanje kose u muškaraca uvjetovano količinom testosterona pa bi me interesiralo gdje bih se mogao više informirati o dotičnoj temi (opadanju kose). Molio bih Vas ako biste mi mogli preporučiti nekakav medecinski šampon, tablete ili nešto slično.
Unaprijed zahvalan,
Robert