Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Help!


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Elena

06.05.2005. 20:23

Postovani,
prije godinu dana nokte oba nozna palca prestale su da rastu , bila sam kod razlicitih dermatovenerologa i svi su mi dali razlicite terapije na dijagnozu : “Perionyxis Onychomycosis ” (canesten mast, obytin, diflazon a 200mg, uzimala sam 6 tjedana) u toku terapije sa mastima imala sam malo poboljsanje, nokte poceli su da rastu i bila sam uporna ali opet su prestale dok diflazon nije nikako uticao. Na jednom palcu javila se i gnojna infekcija uradila sam bris i nasli su “Citrobacter species”, na kulturu gabe, a na nativnom preparatu fungalne spore zatim sam uzimala “Amoksiklav a 1000mg” gnoj se povukao ali ne sasvim na rezultat pise da lekove koje najbolje deluju na “Cytrobacter” su “IMIPENEN Conet”, “KLINDAMICIN Klimicin”, “PIPERACILIN Isipen”, “PEFLOKSACIN Abactal”,”CEFOTAKSIM Macrocef Tolykar” ali niko nece da mi ih aplikuje jer to se radi na plasticnoj hirurgiji a hirurzi smatraju da to nije njihov posao vec posao dermatovenerologa i tako ja lutam od lekara do lakara vec godinu dana . Imam 22god. i vec osecam se ponizeno jer nitko ne prilazi seriozno na moj problem. Zanima me dali postoji lek ili ovo jedino bi moglo da se resi kirurskim putem i koliki je rizik toga zbog periferne cirkulacije. Zahvaljujem unapred, Elena

p.s oprostite na moj los Hrvatski ja sam iz Makedinije

dr. Dinko Kaliterna

08.05.2005. 13:19

Žao mi je zbog vaših problema. Niste naveli jeste li imali neki udarac u palčeve nogu što mi je bitno. Nisam shvatio da li je problem bio prvo u gljivičnoj infekciji potom u uraštanju nokta u meso. Smatram da navedene antibiotike na nalazu kulture nema potrebe uzimati ako nije jaka upala. Lijekove ne mogu ovako propisivati niti savjetovati no probajte mjesto infekcije ispirati s hipermanganom više puta dnevno ali samo u otopini koja je blago roza boje inače vam se nokti oboje. Što se tiče zahvata radi se o banalnom zahvatu koji ne utječe na cirkulaciju. Savjetujem obradu kod dermatologa i da pazite na sljedeće : nokte režite u blagom luku da ne uraštaju u kožu i ne dirajte kožicu oko nokta da ne nastane infekcija.