Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Kožna reakcija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

temizri

28.02.2023. 22:35

Poštovani,

Unatrag mjesec dana imam nekakvu kožnu reakciju /lišaj.Pojavi se crvena fleka na određenom dijelu tijela dlanovima,prstima,ruci,dekolteu,nogama,trbuhu koja jako svrbi i pecka.To crvenilo traje oko cca pola sata (više/manje) i onda se
povuče samo od sebe.Također pojavljuje se tokom cijelog dana,nema određenog vremena,uglavnom na jednom od navedenih dijelova tijela.Napravila sam krvnu sliku koja je odlična.Imam 48 godina i dosad nisam imala nikakve alergijske reakcije.
Molim Vas što bi mogao biti uzrok?
Hvala

Krešimir Musa, dr. med.

01.03.2023. 22:00

Poštovana,
prema Vašem opisu radilo bi se o pojavi urtika. Pošto promjene traju duže vrijeme takvo stanje zovemo kronična urtikarija. Pojava urtika može imati više uzroka, ali nejčešće se radi o alergijskim reakcijama ili bolestima štitne žlijezde. Morate napraviti obradu krvne slike, urina, ukupni i spec. IgE i dr. Za terapiju se koriste peroralni antihistaminici tijekom dužeg razdoblja. Svakako se morate javiti na pregled kod nadležnog liječnika.