Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14394

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Peckanje po genitalijama


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

michea

25.02.2023. 10:55

Imam problem u vidu peckanja po genitalijama. Vec zadnjih 8 meseci trpim to i nikako da odem kod doktora. Svrab je po nekad nesnosljiv i oseca se kao da me neko iglicom bode. Na kozi penisa (ne na glavicu) sam primetio kao crvenu fleku koja me po malo svrbi. Inace uvece pred spavanje namazem Nivea Soft kremu i imam manje tegoba. Inace od cesanja koza na ginetalijama mi je suva i peruta se jer po nekad me toliko svrbi da sam napravio ranice od cesanja.
Koji je vas savet, sta da uradim? Hvala

Krešimir Musa, dr. med.

25.02.2023. 16:05

Poštovani,
po Vašem opisu problema u genitalnoj regiji radi se najvjerojatnije o "suhoj" koži, odnosno moglo bi se raditi i o stanju koje ima dijagnozu: Lichen simplex. To nije zabrinjavajuća dijagnoza/stanje, tako da ne trebate previše brinuti. Savjetujem Vam da koristite lokalni antimikotik klotrimazol 2xdnevno tijekom 10 dana, a potom koristite Bepanthen kremu jednom dnevno tijekom 2-3 tjedna. Ukoliko nakon 2 tjedna od početka terapije ne dođe do poboljšanja/prestanka simptoma javite se na pregled kod dermatovenerologa.