Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Mladez


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

hulala1

30.05.2014. 00:10

Dobro vece, postovani. U zadnjih pola godine, mladez na stomaku - kraj pupka, mi je potamnio, tamno smedji, razlikuje se od ostalih, malkice ispupcen i svrbi me koza oko njega, ali ponekad, nije odavno, i sada posto sam ga dirala, osjecam da me pece, i inace nije veliki ben, mali je. E sad, znam da je problem neki tu. Idem po uputnicu na pregled, moje pitanje je da li postoji bilo sta drugo osim melanoma, kada ukucam na netu, prvo sto prikazuje je melanom, postoje li neke upale, infekcije. Nije prijatno ono citati nikako. Imam 22 godine.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

30.05.2014. 17:30

Ne radi se sigurno o infekcijama ili upalama. Preporučio bih pregled dermatologa, jer se kod ovakvih promjena preko računala ne može nešto više reći.

Jele00

30.05.2014. 20:20

Poštovani!
Primjetila sam madež na stražnjem dijelu ramena koji je promijenio boju iz smeđeg u tamniju nijansu znači malo vuče na tamno smeđu boju a pri dnu je blago smeđi. Imam ga već dugo vrijeme i par puta sam ga slučajno zakačila. Pravilnog je oblika i nemam svrab, ne krvari mi i ne ljušti se. Malo je veći i zanima me da li ima rizika za melanom pošto sam se načitala na Internetu o dosta slučajeva koji su tako završili.
Lp

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

31.05.2014. 19:45

Samo ozlijeđivanje nije problem. Ipak, promjena boje zahtjeva pregled da bi bili sigurni.

hulala1

02.06.2014. 17:10

Narucila sam se na pregled kod dermatologa za mladez, medjutim imam jos nesto sto me muci, i to cu da mi pregleda, od 2012 imam na donjoj usni, kao cepic, kvrzicu ( nije tvrda, mogu je udubiti kada pipam, ali ne moze se "otikinuti - boli tada), malenu skroz, crvene boje, i nekada se skoro skroz povuce, i jesam li je malo krenula pipati, odmah iskace, tako da se iz profila vidi, pravilnog je oblika, jednostavno, kao ispuscenje. Citala sam o svemu, ako je prisutno od 2012, a ne siri se, a i ne povlaci se totalno, da li je moguce da je neka cista da se ukloni? Pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

03.06.2014. 16:25

Po onome što ste napisali vjerojatno se radi o vaskularnoj (krvožilnoj) benignoj tvorbi koju je možda moguće ukloniti vaskularnim laserom.

Slavko24

19.09.2017. 22:20

Postovani doktore,

imam 2 povrsinska mladeza na penisu koji su se pojavili pre otprilike 8, 9 godina. Jedan je braon boje dok je drugi braon boje i ima crnu tacku.
Bio sam kod 2 razlicita dermatologa pre 3 meseca cisto kao prevencija. Oba dermatologa su mi rekla da to nije nista opasno, samo su pogledali, nije radjena dermoskopija. Nemam nikakve bolove niti sam primetio promene na mladezu.

Mada, sa druge strane, kada kozica prekriva glans ponekad mi se javi blapo peckanje prilikom mokrenja. Ponekad me probode blagi bol na vrhu glansa penisa iz cista mira. Mozete li da mi kazete da li postoji opasnost u vezi mladeza i sta bi moglo da prouzrokuje peckanje prilikom mokrenja i blagi bol glansa penisa. Razmisljam da odem na pregled kod urologa. Kakav je vas savet.

Hvala unapred.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

21.09.2017. 14:25

Ako su vam dva dermatologa rekli da su madeži u redu, onda je to tako. Za drugi problem najbolje je da odete kod urologa.

Lidija#

13.02.2023. 21:50

Postovani doktore,

Povrijedjen mladez tokom brijanja na glavi , Malo zarezan U sredini ...inace izgleda Boje koze i Kao mala kvrzica , nakon 2 dana je krvario , i posjetili smo ljekara U hitnoj , rekli Su nema razloga za brigu ...medjutim vec 3. dan kada smo skinuli flaster opet je prokrvario , stalno izlazi cista krv pomalo kao i prvog dana Kada se skine flaster .....zasto se krv ne zaustavlja , Malo smo U panici ? Lp

Krešimir Musa, dr. med.

14.02.2023. 21:15

Poštovani,
mislim da su 3 dana premalo da u potpunosti prestane curiti krv iz porezotine. Prvo što morate učiniti je da ne skidate gazu/flaster s mjesta porezotine barem nekoliko dana da bi se počelo stvarati granulacijsko tkivo (ožiljak).
U pravilu porezotina ili povreda urednog madeža je ista kao i mjesta na koži koje je bez madeža, tako da nemate razloga za brigu.
Ukoliko krvarenje ne prestane za tjedan dana javite se liječniku.

Laura1996

22.05.2023. 11:40

Pozdrav,
Imam madez na trbuhu koji imam oduvjek, pocrnio je vjerojatno od sunca ali nije se povecao vec je onako tockast,jedna boja, ne svrbi i ne boli. Jel bi se trebala zabrinut oko njega ili sam ja samo umislila da nesto nije u redu s njim jer do sad nisam obraca pozornost.