Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Mladež na vlasištu - oštećen


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ak9119

08.02.2021. 18:25

Poštovani,

jako sam zabrinuta, jer sam nedavno otkrila da imam mladež na vlasištu (koji je teško i vidjeti od kose), a misleći da je neka bubuljica čačkala sam ga i raskrvarila. Otišla sam dermatologu i doktorica je pogledala i rekla da nije ništa opasno, napisala je:
"Promjena na vlasistu, u vidu rascesanog dermalnog nevusa, dermoskopski, vidi se crusta i decentni elementi dermalnog nevusa. Th: belosalic mast 2x1, 7 dana, tyrosur gel 2x1, 15 dana Kosu 2 x sedmicno prati rekonazol samponom Kontrola za 15 dana, pp ranije"

Dakle, utvrdila je da se desila ozljeda i propisala terapiju. To je bilo prije dva dana. Maloprije sam primijetila da je otpala smeđa tanka opna i da je sada ispod ostalo kao roskasto (teško je puno vidjeti ispod kose).

Zvala sam doktoricu i rekla da je to vjerovatno normalno ali da dođem za svaki slučaj sutra na kontrolu.

Ipak, kako sam isprepadana zbog ovoga, da li mi Vi možete reći može li ovo biti opasno, je li to stvarno samo krastica otpala ili sam sad zastalno oštetila maldež? I može li se pretvoriti u nešto opasnije? Šta će se desiti s tim dijelom vlasišta, hoće li to opet narasti mladež ili šta će biti?

Oprostite mi ako previše pitanja postavljam, ali baš me je strah da nisam nešto trajno oštetila :/

Borna Pavičić, dr. med.

11.02.2021. 13:30

Poštovana,
prema mišljenju dermatologa koji vas je gledao, sve je u redu, radi se o normalnom nevusu te savjetujem kontrolu u slučaju daljnjih sumnji da se nešto događa.