Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Može li se imalo pomoći?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Zvonimir

12.05.2002. 00:29

U vlasištu su mi se počeli pojavljivati mjehurići iz kojih bi, na pritisak prsta, curila nekakva vodenasta tekućina. Tako je počelo 1995 g. da bi se godinu dana kasnije, zbog stvaranja kvržice i na tom mijestu ispadanja kose, površine kovanog novčića, prvi put obratio dermatologu u KBC ........ Tijekom 18 mjeseci taj čvorić je nestao, ali su se pojavila dva nova i veća, koji bi opet nestajali uz istovremeno pojavljivanje novih. Iz njih curi tekućina, koja mi prilikom ležanja ostavlja žuto-krvave mrlje na jastuku. Obišao sam više dermatologa, po bolnicama u Zagrebu, koji su mi propisivali razne antibiotike, masti, tonike, gelove, šampone itd. ali, pomogli mi nisu. Različiti dermatolozi su postavljali različite dijagnoze, kao i terapije. S vremenom problemi su počeli i na licu, slični kao i u vlasištu. Jedan od čvorova, kojeg su liječnici nazvali aterom, bio je veći i dvije godine nije prolazio, pa je kirurški otklonjen. Kirurg, koji ga je otvorio, rekao je da to nije aterom, navodno zbog tekucine unutra. Nakon zahvata, na tom mjestu je opet curila tekućina, s vremena na vrijeme, isto kao i kod svih drugih čvorova. Prije godinu dana sam imao terapiju Geomicinom u duljini 3 mj. stanje se malo popravljalo, ali se jedan cvoric jako upalio. Upalno mijesto je bilo velicine oraha sa crvenilom na površini. Terapija Geomicina je zamijenjena Amoksilom. Upala se tada malo primirila a sve drugo je ostalo isto ili malo gore. Prije tri mjeseca ponovo sam počeo trošiti Geomicin, stanje se za nijansu popravljalo, stara žarišta su manje vlažila, ali u međuvremenu pojavio se novi čvor koji je sada pod jakom upalom. Trošim Amoxil 2x3 500mg, Garamycin mast i Klimicin gel ali nema poboljšanja. Upala je duplo veća nego lani, nalazi se na desnom obrazu, tako da imam problema prilikom otvaranja usta. Površina upalnog mijesta je žarkocrvena i jako natečena.
Imam 31 g. krvna slika mi je u redu. Na predvojničkom pregledu mi je otkriven povišen bilirubin koji se kreće od 30 do 60.
Što da radim?
Pozdrav

Prof. dr. Jasna Lipozenčić

14.05.2002. 02:11

Nakon 7 godina bezuspiješnog liječenja zaslužujete utvrđivanje točne dijagnoze. Savijetujem dođite na pregled u Ambulantu za medicinsku kozmetologiju, Klinike za kožne i spolne bolesti, Šalata 4, gđi Prof dr A. Basta-Juzbašić.

Zvonimir

14.05.2002. 13:12

Posljednjih 18 mj. upravo tamo se i liječim, terapija Geomicinom, u odnosu na ostale ambulante, je bila novost koja je počela davati mali pomak na bolje, ali sve se prekidalo gore navedenim upalama.