Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Opadanje kose-Thymu skin


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Meri

28.11.2001. 10:05

Poštovani,
vidljivo je da je problem opadanja kose prilično čest i da muči mnoge. Mi smo probali mnogo toga (problem ima moja 15-godišnja kćer). Po preporuci liječnice (privatna ordinacija) s velikim iskustvom koristili smo i preparate Thymu skin. Naručivali smo ih iz Austrije i Njemačke, međutim sada se mogu nabaviti i kod nas. Rješavali smo i probleme s ekcemom (uglavnom po rukama) i riješili ga. Kako??? Valjda sve zajedno jer je borba trajala 2 godine a svi lijekovi su bili vanjski po preporuci i receptu liječnice. Nisu to samo kreme za mazanje, već i tablete (kapsule) na bazi nekog ulja za jačanje imuniteta i još dosta toga. Najviše me smeta u našim bolnicama i domovima zdravlja što pacijenta ne upoznaju sa svim mogućnostima liječenja pa neka pacijent sam odluči (ako je u mogućnosti) da izabere i skuplje preparate. Ovako nam pišu recepte samo za one jeftinije koji idu na recept. Sretno.
Molim doktoricu za komentar i mišljenje u svezi preparata Thymu skin.
Hvala.

Prof.dr.sc. Jasna Lipozenčić

03.12.2001. 12:18

Thymu skin je dobar preparat za pojačan rast kose. Ne znam koliko dugo je Vaša kćer koristila. Preparati za porast kose i za sistemsku i lokalnu primjenu se moraju koristiti u kurama od npr. minimalno 6 tjedana, a neophodno 3-6 mjeseci. bepanthen solucija bi bila vrlo dobra za 15-godišnju djevojku. Peroralno koristiti kompleks B vitamina 6 tjedana.
korisno bi bilo učiniti pretrage i ustanoviti razlog ispadanja kose. Potrebno je ustanoviti razlog ispadanja kose. Potrebno je primjerice ustanoviti da li je neurogeno stimulirana, da li ima upalno žarište u organizmu, a potrebno je načiniti trihofgram.

Meri

04.12.2001. 16:28

Poštovana profesorice,
jako mi je drago da ste mi odgovorili. S problemom opadanja kose borimo se već 3 godine uz dijagnozu alopecia areata. Preko ljeta smo bili mirni nekoliko mjeseci i već sam se ponadala da smo problem riješili ali on se vratio. Thymu skin smo koristili jako dugo ( i više od 6 mjeseci)i odustali od šampona jer je stvarno skup i tretiramo samo žarišta-područja bez kose (kada primjetimo da se negdje pojavilo). S tim preparatom (tonik ili losion) se zaustavi opadanje i kosa naraste, ali što napraviti da više ne opada. Trihogram nismo radili pa vas molim za informaciju gdje to napraviti. Što se tiče žarišta u organizmu napravili smo dosta pretraga, krvna slika, urin, stolica na parazite, uho, grlo, nos, zubi. Svi su nalazi bili u redu ali smo zadnji put to radili prije 2 godine. Što dalje?????? Nadali smo se da će se možda nešto pozitivno dogoditi kada dobije menstruaciju, ali ništa se nije promjenilo. Da li bi možda trebalo napraviti test za hormone- da tu nema nekakvog poremećaja?? Bili smo i kod psihologa...Nismo više imali ideje što dalje??

Prof.dr.sc. Jasna.Lipozenčić

10.12.2001. 13:50

Trihogram se može kvalitetno napraviti u obje Klinike za kožne i spolne bolesti u Zagrebu, Zaista, učinite ga. Pretraga na fokuse (upalna žarišta u organizmu) pred 2 g nisu mjerodavna jer je potrebno imati aktualno stanje (nalazi 1 mjesec stari). Svakako hormonalni utjecai su važni u ciklusu porasta kose. Savjetujem analizu androgenih, estrogenih hormona, FSH.
Po učinjenim nalazima odreit će se liječenje.