Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14394

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


OZEBLINE??


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

MARI

20.12.2001. 17:41

Unazad 4 godine na unutarnjoj strani prstiju ruku pojavljuju mi se najprije mali prištići koji s vremenom narastu i izgledaju kao male otekline ili nakupina prištića.Javljaju se uglavnom zimi i ta su mjesta vrlo bolna i povremeno jače, a povremeno manje upaljena.
S vremenom se povlače i to tako da se u sredini oteklina spusti, a oko nje ostaje prstenasti dio koji također nakon nekog vremena prolazi. Ovaj put me zabrinjava to što je zahvaćena veća površina i to sve traje već oko mjesec i pol dana.Moja doktorica opće prakse kaže da su to ozebline jer mi je i cirkulacija dosta slaba.Molim vaše mišljenje i ako su u pitanju ozebline postoji li način da ih spriječim i da ih se što prije riješim? P.S.Nisam bila baš naročito izložena hladnoći. Unaprijed zahvaljujem na savjetima.

Prof.dr.sc. Jasna Lipozenčić

09.01.2002. 11:24

Ozebline se ne javljaju s prištićima. Potreban je pregled dermatologa. Ukoliko su Vam hladne šake i stopala, učiniti termografiju, test opterećenja hladnoćom i krioglobuline. Po nalazima se odredi sustavno liječenje. Svakako je potreban pregled dermatologa kada se javljaju promjene. Zaštitne kreme na izložene dijelove tijela i antihistaminika s holinergijskim učinkom tipa Atarax tbl je koristan kod urtikarija od hladnoće. Javite se na pregled u Alergološku ambulantu Klinike za kožne i spolne bolesti KBC, Šalata 4.