Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


perut


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

irena

24.07.2001. 12:42

Imam sina starog 12 godina koji ima mjestimično po vlasištu perut, na nekim mjestima su to već kraste.Koristi šampon protiv peruti, prođe mu, ali se onda to pojavi na drugom mjestu.To ga jako svrbi.

prof dr Jasna Lipozenčić

01.08.2001. 19:45

Kod Vašeg sina se radi o seboreji vlasišta koja će se pogoršavati u pubertetu koji je već nastupio.
Potrebno je pranje kose Oronazol šamponom svaka 2-3 dana tijekom 3 tjedna, a potom barem jedanput tjedno. Korisno bi bilo trošiti B6 vitamine 3x1 drag dnevno tijekom 3 tjedna. U pubertetu smanjiti slatke namirnice.

Boris

29.08.2001. 13:58

36 mi je godina. Imam gustu,oštru, crnu kosu. Već godinama imam problem izraženog perutanja kože na glavi. Pitam se da li treba da budem uporniji pri upotrebi šampona protiv peruti. Naime, čin mi se da upotreba šampona ne daje nikakve rezultate. Probao sam mnoge. Čak i nahvaljeni "krisan" iz Njemačke kod mene je uzrokovao veće perutanje. Može biti da pokatkad iritiram tjeme "čopanjem", ali pitam se kako prekinuti taj začarani krug obzirom da ne bih imao šta "čopati" ( izvinjavam se na izrazu) kada bi se smanjila produkcija odumrlog epitela kože.

Prof.dr. JasnaLipozenčić

18.09.2001. 17:00

Perutanje kose može biti odraz prekomjerne funkcije žlijezda lojnica, zatim posljedica prisutnosti Pityrosporum ovale, može biti simptom kos psorijaze i iritativnog dermatitisa. Pregled i obrada u Klinici za kožne i spolne bolesti KBC i MF Sveučilišta u Zagrebu Šalata 4 je potreban zbog daljeg liječenja.