Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


SSM


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ivana

05.09.2001. 20:21

Poštovani, obračam Vam se sa molbom za savijet. Mama mi je 2.5.2001. u lokalnoj anesteziji odstranila madež na desnoj lopatici (koji prije toga nije niti svrbio niti krvario) PHD je glasila SSM Breslow 1, Clark 2 - debljine 0.55mm. Tada učinjene pretrage- DKS , Rtg toraksa , UZV abdomena, scint.kostiju - bili su uredni. 4.9. je bila na kontroli i tada je samo palpatorno pregledana te naručena za 6. mjeseci. Brinem se jer nije učinjena niti jedna pretraga. Da li možemo biti mirni ili da potražimo savijet drugog liječnika. Njoj nije rađen ni melanin u urinu niti scintinel, da li je to potrebno? Unaprijed hvala.

prof dr J. Lipozenčić

17.09.2001. 01:03

SSM ("superficial spreading melanoma"blunk-površinsko šireći maligni melanom je novotvorevina kože s atipičnim melanocitima u epidermisu.
Nakon operativno odstranjenja potrebne su redovite šestomjesečne kontrole. Ako su gore navedene pretrage uredne nemate razloga za zabrinutost.