Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Pitanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Marinko

05.05.2005. 18:14

Imam 26 god, i androgenu alopeciju(gubim kosu na zaliscima)
Koristim sljedeće pripravke koje mi je dermatolog preporučio:
-pilfud losion(jednom dnevno, navečer)
-elocom losion(jednom dnevno,jutri s tim da pravim pauzu nakon 10-tak dana)
Kosu perem šamponom Ducray Anaphase.
Budući da sad dolazi ljeto,a ja živim na moru, pa sam redovito izložen jakom suncu, jer idem često na kupanje i sunčanje, zanima me mogu li koristiti još neki proizvod kojim bi zaštitio područje prorjeđenja kose(na koje stavljam ova 2 losiona) od jakog sunca i koji bi to proizvod bio?
Naime poučen sam neugodnim iskustvom od prošle godine kada sam koristio samo minoxidil(bez ducraya i elocoma) koji mi je zaista super preparat, ali na jakom suncu je imao negativne efekte zbog čega sam ga prestao uzimati neko vrijeme. Naime minoxidil u kombinaciji sa jakim suncem uzrokuje crvenilo i ljuštenje kože.
Kako da se zaštitim od toga?
Hvala

dr. Krešimir Kostović

06.05.2005. 10:56

Prije samog odlaska na sunčanje ne bi smjeli koristiti kortikosteroidne preparate ( U Vašem slučaju Elocom losion). Inače, kod odlaska na otvoreno nakon Elocom losiona stavite kremu s zaštitnim faktorom većim od 30. Večernju terapiju s minoxidilom možete nastaviti (preko dana tijekom ljeta bolje da ga ne koristite, što ste se i sami uvjerili).