Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


problem genetskog naslijeđa kose


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dragana

04.12.2001. 11:26

Imam jedno pitanje, naime nedavno sam bila na dubinskom pregledu kose mikrokamerom.Nalaz je dobar, korijen kose je prema riječima gospodina na pregledu takav da ne može biti bolji, osim što na vrhu postoji jako jako masan sloj.Imam i nešto prhuti.Preporuka je da kosu sušim sušilom za kosu, a ne "prirodno".Genetika u mojoj obitelji poziva na opreznost jer oba roditelja imaju lošu kosu, a ja sam na taj pregled otišla zbog trenutnog velikog ispadanja kose.Rečeno mi je da će se i moja kosa nakon poroda znatno razrijediti ukoliko majka ima lošu kosu.Zanima me da li je moguće da se to dogodi, bez obzira na zdravlje moje kose(inače je zaista njegujem), ukoliko je to tako postoje li preparati kojima ću to spriječiti ili bar prolongirati i kako se riješiti ove masnoće.Nisam spomenula svoju dob, imam 28 godina.

Prof.dr.sc. Jasna Lipozenčić

10.12.2001. 13:40

Ukoliko ste nma pregledu kose dobili nalaz koji dokazuje normalan rast kose (postotak anagenih, halogenih, telegenih i distrofičnih vlasi u granicama normalnih vrijednosti), tada se s 28 godina ne trebate brinuti i nasljeđu. Bitno je nasljednu seboreju vlasišta održavati pravilnim ishranom, bez začina, alkohola, kolača s orasima, stresova, regulacijom probave, uporabom biljnih šampona ili vitaminskih odnosno šampona i losiona, koji utječu na porast kose (npr. Dercos, Antistin i drugo). Peroralna primjena B6 vitamina je korisna.