Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 3880 | Broj poruka: 13938

Borna Pavičić, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


psorijaza


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

jadranka

29.05.2001. 08:36

Već skoro 8 godina bolujem od psorijaze. Iz godinu u godinu sve mi je gore tako da su mi sada zahvaćene velike površine na nogama, laktovima, stražnjici i na vlastištu. Cijelo to vrijeme moj dermatolog mi prepisuje belosalic kremu/mast, oronazol šampon za kosu.... Slučajno sam saznala da su te kreme štetne i da se ne bi smjele koristiti duže od 3 tjedna godišnje!!?? Zašto mi to dermatolog nikad nije rekao?
Čula sam i za lječilište Naftalan i za njihovu terapiju te PUVA zračenje. Da li ja imam pravo na uputnicu za ambulantno liječenje ( nije mi potreban smještaj jer mislim da tih 30-tak km nije tako daleko od Zagreba za odvesti se svaki dan). Kome da se obratim jer iskreno, nemam povjerenja u svog liječnika.
Hvala.
Jadranka

Josip

30.05.2001. 20:45

Bolujem od psorijaze odprilike 6 g.Lijećim se uglavnom nekom kremom napravljenom u ljekarni.Moram napomenuti da je bolest zahvatila uglavnom vlasište.Nakon primjene kreme skinu mi se ljuske,koje se već slijedeći dan opet stvaraju.Molim za savjet i nekakvu primjerenu terapiju.

Mr.sc.dr. Branka Marinović

30.05.2001. 23:11

Dugotrajna primjena kombinacije betametazona +salicilne kiseline u obliku masti zasigurno nije preporučljiva. Što se tiče PUVA terapija, nju možete provoditi i u Zagrebu i to u Klinici za kožne i spolne bolesti KBC-a na Šalati te u Klinici u bolnici "Sestre milosrdnice". Preporučam da se radi daljnje terapije javite u jednu od ovih Klinika gdje ćete dobiti savjet o daljnjim mogućnostima terapije.