Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Rozacea


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Nvidio

20.05.2019. 09:40

Poštovani,

Naime, otišao sam u jednu od poliklinika na analizu kože lica VISIA jer mi se znalo pojavljivati par puta godišnje crvenilo na vrhu nosa, da bi nakon analize mi rekli da bolujem od rozaceae i da mi preporučuju da odem na laser i čišćenje lica na što sam odmah i pristao istog trena sam i to obavio. Nakon prvog tog tretmana lica, kompletna t zona bila je užasno crvena par dana pa se s vremenom povuklo to crvenilo da sam nakon par mjeseci otišao ponovno na te iste tretmane ali tog puta nakon tretmana je toliko bilo crveno lice da od sramote nisam izašao iz stana par dana i od tog zadnjeg put pa sve do danas više nemam problem s crvenilom na vrhu nosa nego CIJELO vrijeme sa crvenilom i suhom kožom t zone koja me prati već par godina. Zamolio bih Vas ako ikako možete pomoći oko ovog problema jer mi je lice uništeno nakon tih tretmana!

S poštovanjem

Borna Pavičić, dr. med.

04.11.2019. 13:50

Poštovani, ako bolujete od rozaceje, terapija izbora nije laser nego lokalna ili sustavna terapija, ovisno o stadiju bolesti, odnosno kliničkoj slici.
Preporučam da se javite na pregled dermatovenerologu s iskustvom u kozmetologiji i da se uz klinički pregled eventualno napravi bris kože lica te potom preporuči adekvatna terapija.