Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


sam svoj majstor


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

maja

31.05.2001. 10:30

Prije otprilike mjesec dana na licu,tj. bradi javio mi ekcem koji u obliku sitnih crvenih prištića od kojih neki imaju još sitniji gnojni vršak.Primijetila sam i lagano peckanje i svrab.Moj dermatolog je dijagnosticirao akne i savjetovao korištenje Klimicina, sto nije dovelo do poboljšanja. Samoinicijativno sam počela koristiti Beloderm mast i nakon nekoliko dana ekcem se povukao.Zatim je nekoliko dana sve bilo u redu, no opet se javlja i to na većoj površini.Do sada se to ponovilo nekoliko puta pa sam se obratila svojoj lijecnici opce prakse i ona mi je propisala Betrion mast koja je kod mene izazvala užasno pečenje i svrab.Nemoguće ju je dalje koristiti.Molila bih vas,ako je moguce,vašu dijagnozu i preporuku koju kremu ili mast koristiti jer sam saznala da Beloderm ne treba koristiti dulje od tri tjedna,a i njegova pomoc je kratkotrajna.

prof.dr. Jasna Lipozenčić

06.06.2001. 00:34

Prema Vašem opisu može se raditi o kontaktnom dermatitisu koji može biti alergijski i nealergijski. Beloderm mast Vam je pomogla, što potvrđuje dijagnozu oba dermatitisa. Budući da Vam se ponovo javio eczem ipak se radi o alergijskom dermatitisu te savijetujem provesti epikutani test jer ste se senzibilizirali i na podloge u pripravcima koje ste koristili kao i na aktivne tvari. U međuvremenu koristite Belobaza kremu kao indiferentnu dok ne saznate što trebate izbjegavati.

maja

06.06.2001. 14:34

u međuvremenu sam bila kod dermatologa koji me upozorio da sam sama kriva za svoj problem(nisam smijela koristiti beloderm),no ti se pristici sire i na dijelove na kojima nisam koristila beloderm.savjetovano mi je cesto stavljanje obloga od kamilice i mazanje samo belobazom.to i cinim,ali se u dva dana crvenilo gotovo utrostrucilo.trebam li nastaviti s tom terapijom,tj.je li to normalno? molim vas savjet sto prije jer sac stvarno zabrinuta.