Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14394

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Sutton-hallo naevus


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Igor

29.05.2001. 22:54

Madez koji me malo zabrinjava je smjesten na ledjima(tocnije sredina ledja),smedjasto-crvenkaste je boje ,blago izdignut(ne toliko da ga mogu ozljediti) iznad nivoa koze i oko tog madeza ima bijeli krug.
Ono sto je interesantno u mom slucaju je da do svoje 15 ili 16 godine nisam imao bijeli krug oko tog madeza.Krug,koji je nastao oko madeza se pojavio kada sam bio na suncanju ili neposredno nekoliko dana nakon toga koji je tada(pod utjecajem sunca) bio crvenkaste boje da bi kasnije (nakon sto se koza smirila)dobio svoju bijelu boju,kakve je i sada boje.
Bio sam kod ljekara(dermatologa) i ustanovljeno je da se radi o
sutton naevus-u ili hallo naevus-u.
Interesira me,da li je opasno operirati ovakav madez(ima li nuspojava),da li se mogu javiti poslje operacije komplikacije ili slicno i kakva bi se anastezija(lokalna ili opca) u mom slucaju primjenila.
Unaprijed zahvalan
Igor.

Mr.sc.dr. Branka Marinović

30.05.2001. 23:24

Za bijeli krug koji se pojavio oko madeža se smatra da je početak spontanog iščezavanja madeža. Nema dodatnih mjera opreza kod operacije ove vrste madeža koje se obavlja u lokalnoj anesteziji. O potrebi operacije Vašeg madeža može se izjasniti tek nakon pregleda kod dermatologa.

Igor

03.06.2001. 03:43

Zahvaljujem na konkretnom odgovoru koji mi dosta znaci u pozitivnom smislu.
Igor