Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Upaljen pupak


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

AnamariaChuck12

21.01.2015. 22:25

Pozdrav,prije par dana primjetila sam da mi je pupak nabubrio(izgleda kap izraslina).Bila sam u doktorice,rekla je da je samo upala i dala mi je kremu Betrion.Nakon dana mazanja primjetila san da se ugnjojilo,da je krvavo i na jednom mjestu izgleda kap da je puklo i izlazi nesto bijelo,dali je to normalno ili moe biti nesto?Hvala unaprijed

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.01.2015. 09:30

Ako je riječ o blažoj bakterijskoj infekciji, Betrion bi trebao pomoći. U tom području, moguće su i druge infekcije (npr. Candidom) te bi u tom slučaju terapija bila druga.

Ines1990

29.11.2019. 00:50

Poštovani,

s obzirom da imam uvučen pupak, povremeno ga očistim kokosovim uljem i štapićima za uši, međutim zadnja 2-3 dana povremeno osjetim svrab, blagu neugodu i bol u pupku prilikom nekih pokreta i primijetila sam žućkast (osušeni) iscjedak iz pupka i manju krasticu. Da li je riječ o infekciji, postoji li neka mast ili prašak koji bih mogla koristiti bez recepta ili je neophodan pregled ljekara?

Lijep pozdrav

Borna Pavičić, dr. med.

01.12.2019. 19:35

Poštovana,
moguće da je došlo do blage infekcije pa možete primijenjivati antibiotsku mast (npr. mupirocin) ili antibiotski prašak.
Ukoliko se nakon 7-10 dana promjene ne povuku, preporučam pregled kod liječnika.