Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


uretritis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mario

03.04.2002. 23:51

Poštovani!

Zbog uretritisa (negonoreičnog s iznimno malo iscjetka) liječnica mi je (bez brisa uretre) prepisala sumamed koji sam uzeo i nakon toga su mi se povukli simptomi (peckanje, svrab uretre, posebno pečenje pri ejakuliranju).
Osobno sam sumnjao na neku od spolno prenosivih "jednostavnijih" bakterija (klamidija, trihomonis i sl.). No stjecajem okolnosti nisam napravio bris pa to nismo ustanovili.Kako je npr. klamidija osjetljiva na sumamed, moguće da je on i pomogao.
Dvadesetak dana nakon uzimanja Sumameda pojavile su mi se male akne na donjem dijelu trbuha (gdje počinju stidne dlake, ispod rublja). Teško mi je definirati jesu li to akne ili ne, više su kao potkožni prištići bez klasičnog "gnojnog vrha", a i vratili su se (vrlo malo) neki simptomi uretritisa: osjetljivost uretre kod ejakulacije i ne-obilan zelenkasto-žuti iscjedak, koji se pojavljuje nakon duljih pauza između mokrenja (sat, dva, tri). Samoinicijativno sam tada napravio bris uretre koji je uredan, tj. nije izolirana niti jedna bakterija.

Za "akne" liječnik mi je danas prepisao mast Betrion koju sam sada počeo koristiti. Također mi je preporučio da (oprezno tj. malo) apliciram i na glans.

Lijepo Vas molim da mi pojasnite može li moj uretritis biti od uzročnika koji se ne otkriva brisom uretre (neka manje opasna bakterija) tj. što mogu dodatno učiniti da to riješim.
Važno mi je znati i da li je potrebno apstinirati od spolnih odnosa/da li je prenosivo.

Hvala lijepa

MARIO

prof dr Jasna Lipozenčić

17.04.2002. 11:48

Negonorejički uretritisi zahtjevaju mikrobiološku analizu obriska uretre na sve potencijalne uzročnike negonorejičkog uretritisa, iscjetka, kulture urina i urološki pregled. Dok se ne provede ciljano liječenje, potrebna je apstinencija od spolnih odnosa.

04.04.2023. 00:50

Pozdrav. Poslije sumnjivog odnosa prije 2 sedmice pojavljuje se iscjedak iz testisa i blago peckanje pri mokrenju. Unutra u testisu se vidi crvenilo. Prije nekih 3, 4 godine sam imao sličan slučaj, bile su bakterije neke u pitanju, nakon terapije antibioticima se povuklo. Kod urologa smo radili bris uretre, rezultate čekam. Pošto nemam mira, molim za stručno mišljenje, je li baterijska infekcija u pitanju koja se uz antibiotike može izliječiti? Samo ne bude neki virus...

Krešimir Musa, dr. med.

04.04.2023. 15:35

Poštovani,
mislim da bi se ovdje radilo o bakterijskoj upali, ali pričekajte nalaz brisa.