Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Urtikarija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Jo2802

07.01.2024. 14:25

Poštovani,
Prošli tjedan sam imala temperature 2 dana bez ikakvih drugih simptoma. U srijedu dobijam osip po rukama i također temperaturu do 37.5.
Sutra se osip širi na noge. LOM mi dijagnosticira urtikariju, najvjerojatnije virusnu jer je krvna slika uredna, ukazuje na neku virozu. Dobijam injekciju te mi je prepisani nixar. Osip se povlači, ali sutra se pojavljuje na lijevoj šaki uz otečenost. Nakon nixara se i to povlači. Međutim nastaju druge tegobe. Bol u zglobovima ruku, člancima na prstima i koljenima. Jesu li ti bolovi povezani s urtikarijom s obzirom da se smanjuju nakon popijenog nixara?

Krešimir Musa, dr. med.

10.01.2024. 21:45

Poštovani,
prema Vašem navodu da se osip povlači na peroralnu primjenu antihistaminika bilastin (Nixar) moglo bi se zaključiti da se radi o urtikariji, odnosno o nekom obliku alergijskog osipa. Pošto navodite i pojavu edema (otoka) zgloba ipak bi trebalo učiniti nešto širu obradu, jer je to simptom koji se može pojaviti kod niza stanja koji nisu tako obični/jednostavni kao pojava urtikarije/alergijskog osipa.