Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hipertireoza kod djevojčice


Autor Poruka

gordana

22.01.2004. 21:32

... molim Vas za savjet!!!!
..Moja kćer koja sada ima 12 godina boluje od hipertireoze, uz gušavost, već godinu i po dana. JOš uvijek nije dobila mjesečnicu.Pije Propiltiuracil 3x1.5 tabl., nemam sad nalaze hormona, za 5 dana ću ih imati svježe.Prošli put na kontroli, liječnik je izrazio svoje sklonost rješavanju ovog problema radioaktivnim jodom! Ja sam skeptična prrema toj metodi , s obzirom na njene godine, pa vas molim za savjet. Što je bolje napraviti u ovom slučaju, operativno skinuti dio štitnjače ( u jedanom režnju je tkivo promijenjeno, ali nema , na sreću čvorova.)
ili uzeti radioaktivni jod?
Zašto je liječnik skloniji liječenju jodom a ne operativnom zahvatu???????
Molim Vas pomozite mi da donesem ispravnu odluku !!

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

02.08.2004. 14:58

Zaista u dobi Vaše kćeri terapija radioaktivnim jodom nije izbor. Ne mogu reći zašto je to liječnik sugerirao, morate sami s njime raspraviti. Prije bilo kakve daljnje odluke sugerirala bih Vas konzultaciju na nekoj od klinika za pedijatriju s dječjim endokrinološkim odjelom (ovisno gdje Vam je najbliže: u obzir dolazi KBC Rebro i KB Sestara milosrdnica u Zagrebu, Klinika za dječje bolesti u Rijeci, Splitu i Osjeku).