Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


meteoropatija


Autor Poruka

maestral

03.08.2011. 19:35

poštovani...molim vas da mi odgovorite da li imam razloga za zabrinutost.....godinama sam imala probleme sa štitnjačom,sad mi je u normali čak i malo snižena,pa mi je liječnik opće prakse ukinuo terapiju atyrazolom...krvna slika mi je u redu rekao je liječnik....čak mi je preporučio da malo više jedem.....željezo-9, šečer 4,3. kolesterol 5,2. .nizak triglicerid....a sve ostalo je normalno.....mene zabrinjava to kad su promjene vremena imam tupu bol u prsima, ponekad i glavobolje.,krvni tlak mi je 125/75...ponekad kad su velike promjene vremena bude 140/85,a rijetko 150/85....puls mi je 80 otkucaja....kad su promjene vremena mene uhvati panika i zato mi se malo tlak povisi i imam malo brži puls.....liječnik mi je prepisao ormidol 25 i.normabel 2 mg....i to jedan ormidol i jedan normabel ujutro i dva navečer.....imam 48 godina,nisam u menopauzi,pušač jesam, zdravo se hranim samo bijelo meso i to u malim količinama, ribu,dosta povrća,voća, jednom mjesečno uzmem malo masnoće životinjskog porijekla, koristim mnogo maslinovog ulja,jako sam se puno kretala ponekad i pet km dnevno jer imam psa....a sad kad sam postala osjetljiva na vrijeme ima tome tri godine manje hodam ,bojim se,uhvati me panika, bojim se te tupe boli u prsima,mada liječnik ne vidi razloga za zabrinutost.....nisam pretila,imam normalnu kilažu.......nitko mi iz obitelji nije imao problema sa srcem...osim mog oca koji je godinama imao visoki krvni tlak,kolesterol čak 20,nije to na vrijeme liječio, u stvari godinama je odbijao pregled i nije htio ići kod liječnika dok mu nije skočio krvni tlak i to jako visoki, imao je sužene krvne žile i prohodao dva infrakta to je ustanovljeno nakon pregleda i bio je pretil, bio je skinuo kolesterol na 10 mislim,pazio malo više na ishranu nedavno je umro od infrakta........e sad me hvata još veći strah,kad se toga sjetim uhvati me panika,da li vi smatrate da bih trebala obaviti pregled kod kardiologa....hvala

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

06.10.2011. 00:25

Prema opisanom, čini mi se da nemate većih kardioloških problema. Ipak, ništa ne može zamijeniti pravi pregled, pa stoga, ako želite u ovom trenutku dobiti umirujuće mišljenje, javite se kardiologu.