Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pomozite...


Autor Poruka

Min@*

30.09.2011. 11:15

Imam 19. godina, i vodim normalan i zdrav život.
Osim što sam pre nešto više od godinu dana počela da osećam jake otkucaje srca, svi su mi rekli da je to normalno, mladalački pa se nisam obratila lekaru. U poslednja tri meseca to je postalo mnogo intezivnije(i po jačini i podužini lupanja). U periodu od nedelju dana, najmanje 5 dana imam jak rad srca. Pritisak mi je normalan ali otkucaji srca budu i preko 120 u minuti. Ne osećam posebno tegobe u grudima, već lupanje osećam u ledjima i zadnjem delu glave i vrata, toliko da tačno mogu da izbrojim otkucaje bez držanja ruke na pulsu. Naravno sve ovo se uglavnom dešava u stanju mirovanja. Dok imamm jako lupanje srca i nemam neke posebne nelagodnosti osim što mi smeta lupanje, ali kada puls počne da se smiruje sve se lošije osećam, kad se skoro smiri počnem teško da dišem, non-stop zevam i ne mogu da udahnem vazduha,pa počne da mi se vrti u glavi, i zapuše mi se uši...takođe mi je u poslednje vreme stalno muka,ako to ima nekakve veze....(ne postoji mogućnost od trudnoće). I onda to prodje posle nekog vremena....(u toku dana)
Ne znam da li ovo i dalje treba da smatram mladalački, normalno ili da se obratim lekaru, da uradim pretrage....?

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

06.10.2011. 00:25

Mislim da biste se trebali javiti kardiologu radi pregleda i vjerojatno kratke dodatne ambulantne obrade, kako bi se došlo do moguće dijagnoze, ili, što je vjerojatnije, kako bi Vas se umirilo.