Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


probadanje oko srca


Autor Poruka

abogoev1

12.10.2011. 20:15

Poštovani gosp.već odavno imam problem koji me muči,a to je često probadanje oko srca,nekad se znalo dogoditi da kratko ostanem bez zraka sa tim da se nesmijem pomaknuti ni milimetra.Zatim mi se često događa da mi srce ubrzano lupa te imam nešto kao kad se počmete tresti isto tako sve oko srca.Danas mi se to opet dogodilo a nisam se ništa sekirala jednostavno sam se nalazila u sjedećem položaju uz tv.,tlak sam mjerila i sasvim je normalan.Molim vas možete li mi reći o čemu se radi i da li se trebam toliko oko toga zabrinjavati,unaprijed vam se zahvaljujem.

LeonHc

30.12.2011. 21:10

Pozdrav,ja imam već duže vrijeme probadanje u predjelu srca...prije nisam obraćao tolko pozornost na to...ali u zadnjih godinu dana,znali su se pojavit i drugi simptomi,tipa,zujanje u uhu,trnjenje lica,knedla u grlu i otezano disanje....radio sam i ult zvk i ekg i stitnjacu itd i bilo je sve ok....ali kad osjetim to probadanje uhvati me neki strah da nije nesto ozbiljno...i pocnem ubrzano disat i da,ponekad osjetim kao neko pulsiranje u grlu...koje je isto neugodno...inace radim kao konobar,nedavno sam bio na artroskopiji koljena a i krenuo sma sada u teretanu i radim cardio najivse treninge,ali kod napora nema boli!

alco22

15.01.2012. 21:45

Postovani! Imam 32 godine mrsaviji sam..Imam ono zarenje oko srca te kao trnjenje ruke lijeve kao zmarci da me probadaju,onda se bol malo prosiri prema pazuhu i prema ledjima...radio sam kompletnu laboratorijsku pretragu i doktor mi je rekao da nema potrebe da obilazim ljekare jer sam jako zdrav i sve je ok.. Mjerio mi je pritisak bio je 130 / 80. Puls je bio 100. E sad odmah da vam mozda olaksam odgovor ja inace bolujem od panicnih napada i agorafobije. I cim osjetim malo zarenje to ja sebi uvrtim u glavu da se desava nesto lose.. opterecen sam mjerenjem pritiska koji je jedno vrijeme bio 145/95..pa za 10 minuta kad izmjerim bude 125/70 i tako..cim pomislim na to zarenje desi se jos jace i izrazajnije. Radio sam ultra zvuk srca u decembru 2008 i rekli su mi da panicni napadi mi izazivaju to lupanje i tahikardiju. I nije se dugo to pojavljivalo. Sada medjutim iz neznam kojeg razloga opet sam opterecen pritiskom i mjerenjem samo sto je sad nizak..109/60 ili 110/75 ja se prepadnem i onda mi skoci na 125/80. Bio mi je cak i 90/60. Ali eto biohemijski nalazi su perfektni krv fenomenalna zeljezo ali bas sve extra. Neznam sta da radim.. Da li da prestanem sa tim konstantnim mjerenjem pritiska jer se zaista opterecujem i da li je to zarenje opasno. Pri tome naglasavam da nemam problema sa disanjem kada me uhvati to probadanje. nekada se desi da ono kao nozem da probada na prsnoj kosti ali to traje minut i gotovo.. Ali i tada disem ok..zanima me vas savjet.. Hvala

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

20.01.2012. 16:50

Vaše smetnje primarno ne upućuju na neki ozbiljan problem sa srcem. Ultrazvuk srca i ergometrija bi vjerojatno bili dovoljni da vas potpuno umire.