Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nalaz ultrazvuka srca


Autor Poruka

silvija.h1@

28.02.2013. 12:20

Molim vas da mi pojasnite nalaz od kćeri.
-Ultrazvuk srca uredna segmentalna građa srca,uredni kontinuiteti septuma,normalni kaviteti,uredna funkcija atrioventrikularnih valvula,minimalna trikuspidna i mitralna insuficijencija,uredna kontraktilnost miokarda,nema hipertrofije ventrikula,MIOKARD LIJEVE KLIJETKE JE APIKALNO PRORIJEĐEN S DUBLJIM RECESUSIMA,APIKALNO SLABIJE KONTRAKTILNOST,nema subaortalne stenoze.Aortalna valvula trikuspisna,uredne brzine protoka u ascedentnoj aorti i pulmonalnoj arteriji,nema duktusa Botalli,nema koarktacije aorte.Ne nalazi se intrakardijalnih tumorskih tvorbi,nema perikardijalnog izljeva.

Dijagnoze su Recidivajuće sinkope,recidiv. epi napadaja susp.,glavobolje,složene febrilne konvulzije u anamnezi, spongiformna kardiomiopatija u opservaciji.

unaprijed se zahvaljujem

silvija

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

05.07.2013. 10:15

Nalaz je zapravo uredan, malo nejasan u nekim segmentima.

Napomena: savjeti putem interneta su općenite preporuke i ne mogu zamijeniti uobičajeni liječnički pregled u ordinaciji.