Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nešto bezopasno ili...?


Autor Poruka

haiNeko

07.10.2010. 23:25

Bok! Imam jedno pitanje. Moj dečko (18) je bio na pretragama i nisu mu našli ništa na srcu (čak ni šum), ali njega nekada zna presjeći oštra,uglavnom kratka bol u prsima, u predjelu srca. To mu se zna dogoditi kada je jako uzbuđen (nekolicinu puta mu se to dogodilo tijekom seksa). Ta bol je neperiodična; zna proći i po dva mjeseca da se ništa ne dogodi, a onda ga opet probode dva-tri puta u tjedan dana. Nitko iz njegove obitelji nema nikakvu srčanu bolest, a on sam odličnog je zdravlja. Molim Vas, odgovorite čim prije, zaista me to brine. Hvala!

haiNeko

10.10.2010. 01:55

Molim Vas da mi što prije odgovorite, jer se sinoć ponovila takva epizoda (ležali smo i pričali), samo što je ovaj put bilo dulje i snažnije. Nakon tog ''napadaja'', dečko mi je rekao da mu je na trenutak bilo jako hladno. Poslije mu je opet bilo odlično.

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

27.10.2010. 13:21

Teško je reći; navedena tegoba je dosta nespecifična, nejasna. Svakako treba pogledati EKG, ultrazvuk srca, ergometriju (test opterećenja) i Holter EKG-a. Ako bi ti svi nalazi bili OK, onda je šansa za neku ozbiljnu situaciju na srcu minimalna.