Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ozbiljno ili ne


Autor Poruka

ronioc

17.05.2012. 12:50

Poštovanje,
vec neko vrijeme se rekreativno bavim ronjenjem na dah, zapravo podvodim ribolovom koji mi je velika strast i zadovoljstvo. Ne ronim duboko, do 20m.
Nedavno sam bio na UZV srca koji je bio u sklopu pregleda u za sportsku medicinu, nije bio obavezan al sam zelio znati kakvo mi je srce.
Tamo mi je data sljedeca dijagnoza:
Aortna valvula je najvjerojatnije bikuspidna s regurgitacijom 2-3 (ekscentrični jet prelati prednji mintralni kuspis koji u dijastoli podrhtava).
Doktor mi je rekao da je za mene moje ronjenje zavrseno, uvjeravajuci me kako to nije nista strasno ali nebi trebao roniti. Iskreno nisam uocio koji je onda problem ako to nije strasno, i sto bi mogao biti problem ako nastavim roniti do 10-15m, jednom mjesecno, kao i do sada i uzivam u tome sto volim.
Mislim da je mozda krivo shvatio, kako sam profesionalni sportas koji se bavi iskljucivo time, ali to nije slucaj kod mene, vec samo hobi.
Zanima me Vase misljenje i ako mogu dobiti nekakvo objasnjenje bio bih zahvalan.

Unaprijed hvala

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

07.07.2012. 16:05

Ključ je u nalazu ultrazvuka, trebalo bi ga još jednom dobro pogledati, nisam siguran da ne možete rekreativno roniti.