Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sinusna tahikardija, učestale SVES, zadebljanje mitralnog zaliska


Autor Poruka

inessa7

13.03.2013. 23:30

Poštovani, imam 22 godine. Unazad 2 godine imam lupanja srca koja su trajala samo po velikim vrućinama, a od prije 4 mjeseca su učestala. Štitnjača je u redu, krv je u redu, slika pluća i srca je u redu, holter EKG-a pokazuje sinusnu tahikardiju, učestale SVES. Otkucaji min. 43 (dok sam spavala), max. 165 (hodala). Liječnik me uputio na UZV srca, a isti pokazuje zadebljanje mitralnog zaliska (koje ne utječe na funkciju srca), također liječnik kaže da moje srce radi jako neobično, i ne vidi razlog tome. Trebam ponoviti holter EKG-a, i zatim predlažu elektrofiziološko ispitivanje srca. Molim Vas da mi objasnite koji bi mogli biti razlozi takvih loših nalaza, i trebam li se pripremiti na nešto što je opasno? Lijep pozdrav!

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

05.07.2013. 10:15

Premalo za elektrofiziološko sipitivanje, vjerojatno Vam ne treba ništa. Preporučam pregled aritmologa.

Napomena: savjeti putem interneta su općenite preporuke i ne mogu zamijeniti uobičajeni liječnički pregled u ordinaciji.