Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Tahikardija ili ne ??


Autor Poruka

Rainboow2500

19.04.2013. 15:35

Poštovani, imam 22 godine. Visina 162 i 50 kg. U posljednjih 5-6 mjeseci, počele su dosta jake glavobolje, praćene vrtoglavicom, mučninom, tačnije rečeno slabošću cijelog tijela. Obavila sam pregled kod neurologa, orl i oftalmologa. Radila mag. rez. glave i sve je uredu. Par puta sam padala u nesvjest, jer mi bude dosta loše, mrak pred očima, gubitak osjećaja i hladnoća u rukama i nogama, toliko da bude plava koža, i srce počne jako da lupa. Pregledana sam od strane ljekara hitne pomoći, i tada su mi rekli, nakon urađenog EKG-a da imam tahikardiju, otkucaji su bili preko 100. Sada su se glavobolje smirile, ali i dalje mi srce jako lupa, odnosno otkucaji srca kada sam potpuno mirna, naspavana , su od 98 do 100 u minuti, ali se dešava da odjednom počne još brže da lupa, i tada mi bude dosta loše, kao da ću opet da padnem u nesvjest, ružan osjećam u prsima, kao da će srce da iskoči, i sve to traje 10-15 minuta, smiri se i opet do sljedeći put. Takođe, ne smijem previše da se uzbuđujem zbog nečega, jer srce tada nenormalno brzo lupa. Da napomenem da sam pušač već 5 godina i da u bližoj porodici imam osobu sa bolesnim srcem. Molila bih vaš odgovor, da li se ovdje radi o tahikardiji i da li bih trebala obaviti pregled kod kardiologa, s obzirom da mi niko od ljekara nije to rekao.

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

05.07.2013. 10:05

Nespecifična priča, nisam siguran da imate pravi kardiološki problem. Pregled bi bio dobra ideja.

Napomena: savjeti putem interneta su općenite preporuke i ne mogu zamijeniti uobičajeni liječnički pregled u ordinaciji.