Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Tupa bol i pritisak u prsima već 3 mj.


Autor Poruka

tinot

07.07.2013. 04:00

Pozdrav ,
Imao sam stresno razdoblje i u tim danima javila mi se jaka probadajuća i stezajuća bol oko srca i pritisak na prsima,bol između lopatica visoko kao i knegla u grlu nisko-ona bi nekako došla i prošla . Bol je trajala intezivno nekolih 7-8 dana konstantno od ustajanja do lijeganja,baš žigajuća. Nije se pojačavala fizičkim opterećenjem kao niti sada.
Javio sam se dr.koji mi je dao lekotam i uputio me nakon što bol nije prestala na niz pretraga kao ekg,ergometrija,uzv srca ,gastroskopija,snimak pluća i srca i izvadio sam horm.štitnjače te krvnu sliku. Svi nalazi su bili uredni,osim malo kolestrola u krvi na krvnoj slici i malo kiseline u jednjaku koja je kao prisutna u sviju ali nisam imao žgaravicu niti probl.sa želudcem.Ergometriju sam radio nakon što sam par dana pio lekotam 1.5mg i prestao 2 dana pa se mislim ako je srce da nije nalaz bio zbog lekotama uredan. Bol ne prestaje i dalje,tupa bol i pritisak kao i osjećaj težine u prsima uz pojavu blage mučnine tu i tamo. Bol nekada krene iz čista mira u laganoj šetnji npr. il dok sjedim, a primjetio sam da mi jako klimatizirani prostori smetaju i odmah osjetim stezanje.Noću ne osjećam ništa i čim krenem sa radnim obavezama ujutro počme. Ponekada mi pomogne lekotam i 1-2 andola a nekda i ne. Imam 35 god,ne pušim,imam 85kg i 185cm,stalno sam u pokretu.
Bol ne prestaje kada se smirim,opustim ili legnem osim uvečer prije spavanja.Nekada traje 10 min pa popusti a nekada cjeli dan.Da li je taj stres mogao naškoditi srcu i da li je ergometrija doista najvaljanija pretraga za evidenciju stanja srca. Što da učinim,ovo me jako dekoncentrira te sam popustio u radnim obavezama a dr.me smiruju da to nije ništa jer su svi nalazi u granicama normale.Mislim da bi već stalo da nije ništa jer traje 3 mjeseca. sada experiment. pijem Emaneru 40mg koju mi je dao specijalista koji je radio gastroskopiji i rekao je da mi je čisto da pokušam i da ako to ne stane od nje želudac nije 100%. Doktore što mi je za učiniti>?Bol je sigurno u srcu i od početka tvrdim da nije želudac. Da li se može napraviti još nešto što bi dalo pravu sliku stanja srca,Što predlažete. Hvala

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

15.09.2013. 22:40

Uzimajući u obzir opis smetnji i nalaze koji su učinjeni, smatram da je vjerojatnost da se radi o problemu sa srcem vrlo mala. Mislim da treba pratiti stanje i ev ponoviti neke nalaze kroz kraće vrijeme.