Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


wpw sindrom


Autor Poruka

zany

11.11.2010. 13:35

imam 22 god wpw sindrom pijem darob tabete,nemam ceste napade aritmije,,,uzv srca mi je savrsen ,,,,ali zivim u stalnom strahu od aritmija,,,,,usput radila sam holter koji je zabiljezio 274 ves i 71 sves,,,,jeli to od straha il pak imam neko oboljenje srca,,,,jesam li ozbiljan slucaj zbog i wpwa i preskoka,,,trebam li strahovat od iznenadne srcane smrti jesam li rizican slucaj hvala puno stvarno sam u strahu...

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

21.11.2010. 12:45

Jednostavan odgovor - lijekovi nisu metoda prvog izbora za WPW sindrom, već je to kateterska ablacija. Ovim se putem bolest liječi, tj uklanja prirođeni problem dodatnog elekričnog snopića u srcu, dok lijekovi nisu rješenje za mladu osobu (treba ih trajno uzimati, preskoci koje navodite mogu biti zapravo nuspojava lijeka itd.). Vi ste mladi i nema smisla piti tablete; osim toga, s time se rješavaju i brige koje navodite (vrlo rijetki slučajevi zloćudnih aritmija zaista se mogu javiti kod WPW sindroma).

Moj je savjet da se javite u jednu od bolnica koje izvode ovaj zahvat (kod nas to možete učiniti predbilježbom za pregled u poliklinici u Zagrebu, 01 5509201; zahvat traje oko sat vremena, radi se u lokalnoj anesteziji, ovisno o pristupu se ide kući isti ili idući dan i odmah se može dalje normalno živjeti).