Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zastrašujuće ekstrsistole


Autor Poruka

nedacancy

07.08.2010. 01:40

Poštovani!
Imam 31. god. i majka sam dvoje djece.Nakon prvog poroda ,prije 7 godina, počela su preskakivanja srca koja me u početku nisu ometala.No kako je vrijeme prolazilo preskoci su bivali češći, jači pa jedan za drugim itd. Nekoliko puta sam nosila holter koji bi pokazao 15 do 20 ves i sves ekstrasistola.Nekoliko puta sam i radila ultrazvuk srca te je morfologija srca bila bo, osim što je naznaćeno na zadnjem uzv-u da postoji mogućnost aritmogene displazije desne klijetke, i nije mi objašnjeno što je to.Preskoci su obično trajali dva tri mjeseca pa onda ih nema po dva tri mjeseca itd. No međutim ovaj put traju svakodnevno već 9 mjeseci.To je strašno, bude me noću, ne spavam, ne mogu naći položaj kako bih spavala, a uz preskoke počela su i zastajkivanja srca.Točno osjetim kad srce zastane pa ponovno krene.Bojim se krenuti bilo kamo gdje mislim da nema u blizini liječnika, bojim se spavati, bojim se da će mi srce samo stati.Kardiolog kojeg sam posjetila rekao je da se radi o hipersenzibilnosti, ali ja se bojim da nije riječ o nečem ozbiljnijem jer su preskoci prejaki i sad već predugo traju.Od nalalza učinila sam hormone štitnjače, feritin, homocistein, željezo, kolesterol, glukozu i sve je bilo ok.Molim vas, što vi mislite da bih još trebala učiniti samo da ovo prestane , jer ne mogu normalno živjeti!?
Hvala i srdačan pozdrav!

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

18.08.2010. 18:45

Poštovana,

iz Vašeg teksta nisam siguran kada je kod Vas napravljen posljednji Holter >EKG-a, koliko je bilo ekstrasistola u 24h; nadalje, nije svejedno kako ekstrasistole izgledaju u 12-kanalnom EKG-u. Nije svejedno tko radi UZV srca, ARVD je načelno dosta ozbiljna dijagnoza koju je nakd teško postaviti. Može pomoći i magnet srca. Mislim da biste se trebali javiti kardiologu koji je specijaliziran za aritmije (npr. dr. Buljević, KBC Rebro, dr. Manola, KB Sestre Milosrdnice ili meni u SB Magdalena).