Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Crna tocka u oku


Autor Poruka

0502pt

28.08.2016. 17:45

Osjecam zatezanje i bolove u oku kada gledam na stranu, takoder primjecujem i crnu tocku. Bila sam na pregledu i primjecena mi je sjena u oku za sto su mislili da je upala, ali ispostavilo se da nije. Takoder imam ucestale i jake glavobolje te je ta sjena i dalje u mom oku. Narucena sam na snimanje tek za dva mjeseca. Sta bi to moglo biti u mome oku i da li je to opasno?

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

11.09.2016. 03:00

Treba razlikovati nepomičnu crnu točku koja se nalazi na istom mjestu bez obzira na smjer pogleda od plivajućih mutnina („mušica“, mrlja i niti) koje se pomiču i kad zaustavite pogled i relativno su česte. Kako ste na snimanje (koje?) naručeni za 2 mjeseca, pretpostavljam da je Vaš oftalmolog pregledao očnu pozadinu sa širokim zjenicama te da nije povezao Vaše stanje na oku s glavoboljama.

0502pt

11.09.2016. 23:10

Tocka je nepomicna, i mislim da su mi glavobolje zbog toga, nedavno sam dobila i naocale i od onda me glava malo manje boli, al i dalje boli.

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

24.09.2016. 21:20

U tom slučaju važno je čim prije napraviti pretrage istražiti uzrok crne točke u vidnom polju. Bol može, ali često i ne mora biti povezana s takvim promjenama.