Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 137 | Broj poruka: 552

Adrian Lukenda, dr. med.

Očna poliklinika OPTO CENTAR
Zagreb, Vlaška 64


Dijagnoza klamidije i bol u oku


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

zag46

20.11.2017. 19:20

Poštovani,
prije mjesec dana cervikalnim brisom dijagnosticirana mi je prisutnost klamidije te sam primila antibiotsku terapiju - 1 g Sumameda i 7x 100g Doxyciklina.. Međutim, prije tjedan dana počela sam osjećati bol u lijevom oku na donjem kapku (u razdoblju liječenja spolno prenosive bolesti nisam razmišljala o mogućem prijenosu bakterije na oko jer nisam imala nikakvih simpotoma). Inače puno vremena provodim na kompjuteru zbog posla, ali mi se čini da su mi oči prije uzimanja antibiotika bile crvenije (izražene kapilare) nego što je to uobičajeno. Bol u donjem kapku ne prolazi a pojavio se i blagi gnojni iscjedak. Budući sam prije liječenja spolne bolesti i nakon liječenja koristila istu maskaru (u kojoj bi bakterija mogla preživjeti?) zanima me postoji li mogućnost da je bol koju osjećam klamidijski konjuktivitis/trahom?

Adrian Lukenda, dr. med.

26.11.2017. 17:20

Ispravno razmišljate. Iako je antibiotska terapija najvjerojatnije suzbila moguću infekciju u cijelom organizmu, maskarom ste mogli ponovno inficirati površinu oka ukoliko je i ona bila zahvaćena klamidijom. Preporučio bih da čim prije napravite očni pregled u sklopu kojega bi se uzeo bris oka, prije nego se započne terapija zbog pojave gnojnog sekreta u oku.