Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Iskrice pred ocima


Autor Poruka

kicbakadabra

29.01.2018. 15:20

Postovani video sam forum pa sam odlucio da vas pitam za moj problem. Naime utvrdjeno mi je da imam aura migrene posle oftamoloskih i neuroloskih pregleda ( snimanje glave kao i sirenje zenica ocni pregled), medjutim od te migrene sam postao paranoican jer nisam znao sta je u pitanju dok nisam saznao za njih. Sada kao po navici stalno gledam u neke povrsine i trazim neki razlog za strah. Moje pitanje je sledece: U vidnom polju naime cesto vidim svetlece tackice, ne floterse ( imam i njih ), nego svetlece tackice koje menjaju brzinu i pravac, takodje, u zadnje vreme kada se zagledam preko dana u neku tamnu povrsinu vidim kao da pada jako sitan sneg u pravcu na dole na oba oka, on pada samo u toj povrsini gde je tamno ne i tamo gde je svetla povrsina, preko noci nemam taj problem. Moram da napomenem da imam dioptriju za blizinu, a za daljinu bih trebao da imam jer ne vidim na levo oko najbolje ali mi nisu dali. Ne znam vise ni kome da se obratim jer sam sve preglede odradio pa sam pitao vas za misljenje. Hvala

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

01.02.2018. 15:20

Ako ste napravili preglede koje ste naveli, sitne točkice su najvjerojatnije rezultati normalnog funkcioniranja štapića i čunjića u oku. Jedino ukoliko bi primijetili prave bljeskove, posebno u noći, povećani broj floatera ili ispad dijela vidnog polja trebali bi ste se čim prije javiti oftalmologu.